Sfaturi de organizare a sculelor si uneltelor in atelierul din gospodarie

scule1

Ordinea si buna organizare sunt esentiale in toate domeniile si nu fac exceptie nici atunci cand vine vorba despre pasionatii de bricolaj. Daca iti place sa mesteresti prin casa sau prin curte sau, mai mult decat atat, ai in gospodarie un mic atelier, afla ca sculele si uneltele de lucru trebuie sa fie foarte bine aranjate si organizate, astfel incat sa le gasesti cu usurinta, dar si ca sa se pastreze in timp.

Care sunt uneltele de lucru si accesoriile care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria unui pasionat de bricolaj si cum trebuie ele organizate in micul atelier, astfel incat sa poti duce la bun sfarsit orice activitate, iti povestim in randurile de mai jos.

Cum organizezi uneltele de lucru din atelierul de bricolaj

Organizarea sculelor si a uneltelor de lucru din gospodarie nu doar ca iti creeaza un spatiu de lucru curat si ordonat, dar creste si productivitatea si, implicit, calitatea muncii pe care o desfasori. In plus, daca sunt pastrate in conditii optime si protejate de anumiti factori precum ruginea si umiditatea, acestea isi pastreaza buna functionalitate pentru o perioada indelungata.

Pasi de organizare a sculelor si uneltelor din gospodarie

  1. Sorteaza toate sculele si uneltele de lucru pe categorii
  2. Asaza-le fie in truse de scule si unelte, fie pe o placa montata pe perete
  3. Foloseste carlige pentru agatarea anumitor scule - foarfece, furtunuri, cuie, surubelnite etc.
  4. Asigura ca ai aruncat toate uneltele deteriorate sau pe cele care nu iti folosesc la nimic, astfel incat sa nu te incurce
  5. Pastreaza sculele si uneltele intr-un loc ferit de umezeala

scule2

Scule si unelte care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria unui pasionat de bricolaj

Masina de gaurit / bormasina

Masina de gaurit, cunoscuta si pentru talentul ei de a teroriza vecinii unui pasionat de bricolaj, este indispensabila in orice locuinta, tocmai pentru ca indeplineste functii multiple, si anume: autofiletare, frezare si functia de ciocan percutor.

Cu ajutorul unei bormasini cu percutie poti gauri atat peretii, cat si metalul si lemnul, insa, daca vrei sa asamblezi mobila, sfatul profesionistilor este sa folosesti o bormasina mica, cu acumulator. Descopera intreaga gama de unelte si scule electrice si alege modelul potrivit activitatilor pe care le desfasori cel mai des in gospodarie.

scule3

Slefuitor electric

Slefuitorul electric este una dintre uneltele electrice de baza in atelierul unui pasionat de bricolaj si exista doua tipuri de slefuitor electric, si anume: slefuitorul cu banda, extrem de util in slefuirea metalului, a lemnului si a materialului plastic si slefuitorul cu vibratii, utilizat pentru finisarea fibrei lemnului

scule4

Masina de insurubat

Din categoria uneltelor indispensabile dintr-o gospodarie face parte si masina de insurubat, utilizata pentru activitati ce presupun insurubari si desurubari de suruburi. Masina de insurubat functioneaza prin alimentare la baterie, ceea ce asigura fiabilitate si libertate absoluta de lucru.

scule5

Fierastrau

Fierastraul nu poate lipsi nici el din atelierul de bricolaj, fiind esential pentru taieturi in lemn, taieturi in plastic sau taieturi in metal.

scule6

Indiferent de sculele si uneltele de lucru pe care le utilizezi in gospodarie, asigura-te ca iti acorzi timp pentru organizarea lor, astfel incat sa iti fie la indemana in momentul in care mesteresti ceva, dar si ca sa te asiguri ca sunt protejate impotriva factorilor externi.