Filtreaza produsele

  Masini de tuns gazonul 

  Masini de tuns gazonul

  O masina de tuns iarba este un echipament ce poate fi utilizat atat pentru a tunde si intretine gazonul din curte, dar si din spatiile verzi, peluze si ronduri. Aceste masini sunt foarte practice, contribuind atat la mentinerea unui aspect ingrijit al spatiilor verzi, cat si la stimularea unei cresteri bogate a gazonului p...

  Masini de tuns gazonul

  O masina de tuns iarba este un echipament ce poate fi utilizat atat pentru a tunde si intretine gazonul din curte, dar si din spatiile verzi, peluze si ronduri. Aceste masini sunt foarte practice, contribuind atat la mentinerea unui aspect ingrijit al spatiilor verzi, cat si la stimularea unei cresteri bogate a gazonului prin felul in care acesta este retezat.

  In alegerea unei astfel de masini pentru tuns gazon trebuie sa se tina seama de caracteristicile tehnici, adaptate unui anumit tip de utilizare. Exista asadar masini de tuns iarba electrice sau pe benzina. Cele electrice sunt potrivite ingrijirii spatiilor aflate in imediata vecinătate a unei surse de curent electric, in timp ce modelele de masini de tuns gazon pe benzina sunt independente si pot fi utilizate pe suprafete mult mai mari si aflate in afara zonelor cu prize. Tot in categoria masinilor electrice sunt disponibile si masini pentru tuns iarba cu acumulator. Acestea sunt foarte practice pentru utilizarea in zone mai greu accesibile, fiind mult mai usoare fata de cele pe benzina dar fiind in acelasi timp si independente fata de o priza de curent electric.

  Ca si forma, aceste masini de tuns iarba pot fi de tip trimmer, cu un brat lung, sau compacte, cu roti si rezervor pentru iarba taiata. Primul model, aparatul tip trimmer, este recomandat utilizarii pentru suprafete mai mici de teren, fiindcă intriga sa greutate este sustinuta de corpul utilizatorului. Modelele de masini de tuns iarba compacte pot fi folosite pentru suprafete mult mai mari, de peste 400 mp. 

  Sistemul de taiere este si el diferit in funcție de model, putand fi cu fir sau cu disc. Latimea de lucru este un alt criteriu ce trebuie urmarit. Astfel, daca zona de gazon este larga, fara spatii inguste, atunci puteti opta pentru o masina cu o latime mare de lucru. Pentru zonele mai inguste, cu colturi, se recomanda masinile cu gura mai mica, pentru a pătrunde in spatiile restrânse.

  O masina de tuns gazon buna poate avea si alte functii integrate, precum cea de scarificator sau aerisitor pentru gazon. Acestea asigura o intretinere adecvata stratului de radacini pe care gazonul il formeaza, permitand patruderea apei si a nutrientilor in substrat.

  In categoria Masini de tund gazon de pe eurounelte.ro veti gasi o mare varietate de masini si trimmere de tuns iarba, putand alege cel mai bun model pentru gradina, curtea sau peluza dvs. 

  Vezi descrierea completa


  Toate produsele din categoria Masini de tuns gazonul 

  Pagina 1 - 6 of 6 produse