Drujbe 

Drujba - Motofierastrau

Recomandarile specialistilor :

Drujbe electrice

Drujbele electrice sunt cele mai potrivite pentru sarcinile usoare de pe langa casa sau daca aveti de muncă în interior sau in medii sensibile la zgomot. Aceste masinarii cu capacitate mare de tăiere sunt mai usoare, silentioase, nu au evacuare (spre deosebire de cele pe ben...

Drujba - Motofierastrau

Recomandarile specialistilor :

Drujbe electrice

Drujbele electrice sunt cele mai potrivite pentru sarcinile usoare de pe langa casa sau daca aveti de muncă în interior sau in medii sensibile la zgomot. Aceste masinarii cu capacitate mare de tăiere sunt mai usoare, silentioase, nu au evacuare (spre deosebire de cele pe benzina) și sunt ușor de utilizat.

Drujbe pe benzina

Drujbele pe benzina standard (semi-profesionale) sunt cele mai potrivite pentru utilizatorii obişnuiţi, care nu îşi câştigă existenţa din tăiatul lemnelor.

Intervalul de puteri al drujbelor semi-profesionale este între 2 şi 4 cai putere. Au multe din dotările modelelor profesionale şi sunt suficient de puternice pentru majoritatea sarcinilor uzuale dintr-o gospodărie.

Drujbele pe benzina sunt echipate cu motoare in 2 timpi ce trebuie alimentate cu amestec de ulei si benzina. Acest amestec se face cu ulei special de drujba in proportie de 20-30 ml ulei la litrul de benzina in functie de tipul de motofierastrau.

Ascutirea lanturilor de drujba - motofierastrau pe benzina sau electric

Va veti da seama ca lantul drujbei dumneavoastra nu mai este ascutit atunci cand :

  • acesta musca prea mult din lemn si lantul are tendinta de a se inpotmolii in textura lemnului.
  • lantul drujbei trebuie sa traga lemnul spre el iar atunci cand lantul este ascutit , motofierastraul trebuie sa alunece cu o oarecare usurinta. Cand nu poate face asta , insemna ca lantul trebuie ascutit. Un lant de drujba bine ascutit trebuie sa produca aschii de marimii decente , nu sa firimitureasca lemnul pe care il taie. In cazul in care motofierastraul arunca mai mult praf decat aschii , atunci cu siguranta acesta trebuie ascutit. Cu lantul drujbei bine ascutit veti taia mult mai usor si mai repede.

La eurounelte.ro veti gasi orice tip de drujba pe benzina sau electrica, potrivita pentru orice sarcina.

Descopera mai jos selecția noastră de fierastraie cu lant pe benzina si electrice.

Spor la treaba !

Vezi descrierea completa

Alege subcategoria dorita

Drujbe benzina

Drujbe - Motofierastraie pe benzina

Recomandarea specialistilor : Drujbele pe benzina standard (semi-profesionale ieftine si scumpe ) sunt cele mai potrivite pentru utilizatorii obişnuiţi, care nu îşi câştigă existenţa din tăiatul lemnelor. Intervalul de puteri al drujbelor semi-profesionale este între 2 şi 4 cai putere. Au multe din dotările modelelor profesionale şi sunt suficient de puternice pentru majoritatea sarcinilor uzuale dintr-o gospodărie. 

IMPORTANT : Utilizare drujba / motofierastrau pe benzina :

Rodajul unei drujbe nu se face lasand motorul sa mearga la relati. Rodajul corect al unei drujbe pe benzina cu motor in 2 timpi se face in sarcina usoara, taind lemne cu diametre mici (maxim 10-15 cm), pana se consuma primele 3-4 rezervoare.

Pentru a evita o ungere insuficienta a motorului drujbei, trebuiesc respectate doua reguli: 
1. Alimentarea se va face cu benzina proaspata, ( mai noua de 3-4 saptamani).
2. Folositi de ulei de amestec  in proportie 30-35 ml la 1 litru de benzina, pentru a fi siguri ca ungerea motorului este suficienta.

La eurounelte.ro gasiti o gama variata de drujbe pe benzina atent selectrionate, potrivite pentru orice sarcina.

Descopera mai jos selecția noastră de drujbe ieftine si bune la preturi de producator.

Spor la treaba !Vezi modele

Drujbe electrice

Drujbe electrice

Drujbele electrice sunt cele mai potrivite ferastraie pentru sarcinile uşoare de pe langa casa sau daca aveţi de muncă în interior sau in medii sensibile la zgomot. Aceste masinarii cu capacitate mare de tăiere sunt mai uşoare, silenţioase, nu au evacuare (spre deosebire de cele pe benzina) şi sunt si mult mai uşor de utilizat.

Pentru ca aceste echipamente pentru taiat lemnul pot fi folosite in diverse activitati, si dimensiunile lor sunt dintre cele mai variate, atat in ceea ce priveste greutatea si gabaritul lor (marime), cat si lungimea efectiva a lamei de taiere.

Drujbele - Motofierastraiele electrice pot porni de la 1-2 kg ca si greutate, iar lungimea lamei poate depasi chiar si 50 de cm in lungime, fiind astfel foarte practice pentru trunchiurile mari de copaci. Forma acestor drujbe este tot mai ergonomica, având manere suplimentare care sa permita o mai buna ancorare si o prindere mult mai sigura, pentru un taiat de lemn in conditii optime de siguranta si, de ce nu, de confort.

Drujbele electrice, tocmai datorita faptului ca sunt mai mici si usoare, sunt foarte practice, putând fi transportate cu usurinta pentru a fi folosite. Astfel, un ferăstrău electric poate fi utilizat pentru a curata crengile uscate din copaci, pentru a igieniza livada, pentru a îngriji pomii din gradina sau din curte, pentru a taia lemn de foc. Se pot realiza atat taieri verticale cat si in plan orizontal, reusind sa se obtina rezultatele scontate de fiecare data.

Drujba electrică poate fi utilizata si pentru a fasona lemn pentru construcții, atât acasă cat si pe șantiere. Un ferastrau electric cu lant poate taia atat arbori cat si scandura, materiale de constructii din lemn sau crengi uscate, fiind ideale pentru activitatile de zi cu zi dintr-o gospodarie.

In aceasta categorie puteti gasi si drujbe cu acumulator, echipamente performante de ultima generatie. Aceste drujbe pe baterie sunt ideale pentru a fi utilizate in interior, deoarece nu produc fum – asa cum se intampla in cazul celor pe motorina – dar nu sunt nici condiționate de racordarea cladirii respective la reteaua de distributie a curentului electric.

Va punem la dispozitie drujbe electrice si ferăstraie electrice cu lant de cea mai buna calitate, oferite de producatori de top din acest domeniu:  drujbe Ruris, Hecht, OMAC, drujbe Stern, Ieto, Yusen si altele.

La piesesiunelte.ro gasiti o gama variata de drujbe electrice, potrivite pentru orice sarcina.

Descoperă mai jos selecţia noastră de drujbe electrice.

Spor la treaba !Vezi modele

Accesorii pentru taierea lemnului

    Accesorii pentru taierea lemnului

Activitățile din curte sau din ferma nu se termina niciodata, indiferent de anotimp sau de vremea de afara. Fiind activitati atat de variate, este nevoie de scule si unelte perfect adecvate fiecarei sarcini in parte, pentru a usura efortul oamenilor, dar si pentru a castiga timp fara a face rabat la calitate.

Taiarea lemnului este o sarcina constanta, iar accesoriile necesare acestei activitati trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru ca si rezultatele obținute sa fie pe masura. In aceasta categorie am inclus o paleta foarte larga de accesorii pentru taiat lemnul, atat unelte manuale cat si acele piese sau accesorii necesare si utilizate pentru drujbe, fie ele electrice sau pe benzina.

Toporul este poate unealta pentru taiat lemnul cel mai des intalnita, fiind nelipsita din nicio gospodarie sau ferma. Topoarele pot avea greutati diferite, pot avea cozi de lungimi diferite si pot fi confecționate din aliaje diferite de metal, pentru a raspunde unor nevoi tot mai variate. Diversitatea de modele este benefica pentru ca fiecare persoana isi poate alege un topor pentru lemn adecvat fortei, staturii sale, dar si activitatii la care urmeaza sa foloseasa acel topor. Cu alte cuvinte, in cazul unui topor bun este important atat taisul si greutatea acestuia, cat si calitatea, lungimea si forma cozii. Ne mandrim cu producatori romanesti de topoare, cu traditie si respect.

Tot pentru despicat lemn va oferim si burghie pentru crapat lemne. Acestea se pot atasa unei scule electrice si va acționa precum o pana de despicat.

Accesoriile pentru drujbe sunt o alta componenta importanta, drujbele avand nevoie de o întreținere corecta pentru a functiona la parametrii optimi. Astfel, va punem la dipozitie atat lame pentru drujbe si lanturi pentru drujbe, cat si aparate de ascutit lanturile drujbelor si ale ferastraielor electrice.

Aparatele pentru ascutit lanturi pot fi manuale sau electrice. Un aparat electric pentru ascutit lanturi este mai practic, insa necesita o oarecare indemanare in folosirea lui. Aparatul manual pentru lanturi este mai usor de folosit, fiind destinat utilizatorilor casnici, care nu necesita o manevrare frecventa a acestuia.

La piesesiunelte.ro puteti gasi toate tipurile de accesorii pentru taiat lemne, de la topoare la burghie, lanturi pentru drujbe cu lamele aferente, dar si masini electrice, masini manuale si instrumente pentru ascutit dintii lanturilor. Brandurile regasite aici sunt de top: Oregon, Hecht, Ruris, O-MAC, Micul Fermier (cu traditie la noi in tara), Stern Austria sau Kratos.


 Vezi modele

Masini de ascutit lanturi Drujba

Masini - aparate si dispozitive de ascutit lanturi pentru motofierastraie si drujbe chinezesti – rusesti – Micul Padurar - Husqvarna – STIHL – Partner – Oleo Mac etc.Vezi modele


per pagina

Toate produsele din categoria Drujbe 

Pagina 1 - 48 of 101 produse