Tot ce trebuie sa stii despre construirea foisorului

Stai la casa si vrei sa te bucuri pe deplin de privelistea din jur si de aerul curat din gradina? Atunci, este timpul sa-ti petreci serile toride de vara intr-un foisor, alaturi de familie si de prieteni!

Foisorul reprezinta spatiul ideal pentru relaxare, te fereste de ploaie si de canicula si, ca sa te asiguri ca este unul care se incadreaza perfect in gradina ta, trebuie sa tii cont de cateva elemente extrem de importante, despre care vom povesti in randurile de mai jos: cum alegi terenul pe care va fi ridicat foisorul, ce stil de foisor se potriveste in gradina ta, care sunt cele mai rezistente materiale de constructie pentru foisor si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in construirea unui foisor.

Cum alegi terenul pentru construirea unui un foisor

Ca sa te asiguri ca foisorul va fi amplasat in locul potrivit, trebuie sa fii cont de doua aspecte extrem de importante, si anume: terenul pe care vei construi foisorul si pozitia acestuia in gradina.

In primul rand, asigura-te ca nu construiesti foisorul pe un teren nisipos sau umed si nici deasupra unui canal de apa ori a unor cabluri electrice, altfel risti ca intreaga constructie sa fie un adevarat fiasco. Foisorul trebuie construit intr-o zona retrasa din gradina, unde exista verdeata multa si unde nu au acces animalele de curte sau autoturismele.

Tot ce trebuie sa stii despre construirea foisorului

Tipuri de foisor. Ce materiale folosim la constructia foisorului

Cate preferinte, atatea tipuri de modele, atunci cand vine vorba despre foisorul din gradina. Patrat, dreptunghiular, octogonal sau hexagonal, foisorul din gradina sunt usor de construit, iti permit sa te bucuri de momente relaxante in confortul propriei case si dau o nota boema spatiului verde.

Foisorul, in functie de model, se potrivepotriveste oricarui stil de gradina si sunt usor de construit, daca tii cont de cateva reguli simple, insa importante.

Foisoare din lemn

Datorita costurilor reduse, foisoarele din lemn reprezinta cea mai des optiune, atunci cand vine vorba despre alegerea materialului de constructie pentru foisorul din gradina. In plus, foisoarele din lemn redau o imagine traditionala, rustica si sunt perfecte pentru mai toate stilurile de gradini. Opteaza pentru lemn de brad, de molid sau de pin si protejeaza foisorul cu ajutorul unor tratamente speciale pe baza de lac, ca sa te asiguri ca foisorul este ferit de intemperii si de umezeala.

Foisoare din metal

Rezistente si extrem de chic, foisoarele din metal imbina clasicul cu modernul si sunt printre cele mai rezistente tipuri de foisoare, indiferent de conditiile meteo. Pentru construirea unui foisor din metal, opteaza pentru aluminiu, otel sau fier forjat si, odata la cativa ani, alege sa il revopsesti, astfel incat sa capete un aspect nou si ingrijit.

Foisoare din piatra

Foisoarele din piatra, indiferent ca vorbim despre marmura, gresie, piatra de rau sau ardezie, sunt foarte elegante si pot fi transformate cu usurinta intr-o bucatarie de vara, oferind un confort termic ridicat, chiar si pe timp de iarna.

Tot ce trebuie sa stii despre construirea foisorului

Pasi de urmat in constructia unui foisor

Construirea unui foisor nu este atat de dificila precum pare, atata vreme cat tii cont de cativa pasi importanti.

  • Sapa gropile pentru stalpii de sustinere
  • Construieste podeaua
  • Construieste acoperisul
  • Adauga scarile si balustradele
  • Amenajeaza foisorul

 

Acum ca ai o idee mai clara asupra modului de construire a unui foisor, planifica in amanunt tot procesul si bucura-te de spatiul verde din gradina ta!