Solarul din sticle de plastic

Alege sa reciclezi sticlele de plastic si ocupa-te de propriul proiect de gradina: solarul din sticle de plastic, o idee cu eforturi financiare minime, insa foarte utila pentru gospodari. Toate sticlele din plastic utilizate trebuie sa fie bine spalate, cu eticheta indepartata, cu dopurile scoase, iar fundul sticlelor trebuie taiat cu o foarfeca. Aceasta modalitate ingenioasa de construire a unui solar facut din sticle si bidoane din plastic presupune o tehnica pe cat de usoara, pe atat de migaloasa, iar mai multe despre aceasta puteti afla de la Agrointel.

Cum construiesti un solar din sticle de plastic

Pentru construirea unui solar din sticle de plastic, aveti nevoie, aparte de pet-uri, de patru stalpi din lemn, scanduri, bete de bambus, folie din plastic, fiment pentru fixarea stalpilor, cuie si o baza care sa impiedice patrunderea buruienilor din gradina.

Dupa ce te-ai asigurat ca sticlele sunt foarte curate si taiate, poti incepe procesul de constructie a solarului din sticle de plastic, in propria gradina. Pentru inceput, trebuie sa fixezi stalpii de sustinere prin cimentare, dupa care, in interior, trebuie turnata baza mentionata mai sus, pentru impiedicarea patrunderii buruienilor. Urmeaza formarea unui cadru de lemn pentru fiecare parte a solarului, pentru acoperis si pentru usa, unde se va folosi lemn tratat, iar imbinarea se poate realiza cu ajutorul unor cuie sau prin insurubare. Se fixeaza sticlele din plastic, care trebuie imbinate perfect, iar acoperisul se construieste asezand sirurile de pet-uri unul langa celalalt.

Solarul din sticle de plastic

Avantajele unui solar din sticle de plastic

Solarul construit din sticle de plastic reprezinta o modalitate ingenioasa pentru protejarea caderilor de grindina si de gheata, iar cel mai mare plus este acela ca investitia este aproape de zero si unde mai punem ca un astfel de solar este si extrem de rezistent in timp?

Printre multiplele avantaje ale unui solar din sticle de plastic mentionam si faptul ca ca peretii solarului respira, iar caldura nu devine sufocanta pentru fructe si legume. In plus, culturile vor si extrem de sanatoase, tocmai pentru ca se creeaza o bariera intre acestea si daunatorii din jur.

De asemenea, datorita gaurilor din sticlele folosite, apa poate circula prin ele, astfel ca toate culturile se auto-iriga.

Iata, asadar, o serie de avantaje ale solarului din sticle de plastic, pe care le reamintim:

  • Solarul din sticle de plastic se construieste usor, rapid si este rezistent in timp
  • Costurile pentru constructia unui solar din sticle de plastic sunt minime
  • Culturile se auto-iriga
  • Asigura cresterea si dezvoltarea florilor si legumelor de sezon
  • Sticlele de plastic pot fi inlocuite cu usurinta atunci cand una este deteriorata

 

Te-am convins de eficienta unui solar realizat din sticle de plastic? Atunci, este timpul sa strangi toate acele pet-uri pe care le aruncai, in mod normal, si sa protejezi mediul. Intra in magazinul nostru online - Eurounelte.ro - si alege toate sculele si uneltele de care ai nevoie. Te vei bucura de culturi bogate de flori si legume proaspete, chiar in confortul gospodariei tale, iar familia ta isi va dezvolta un nou hobby, cu siguranta: ingrijirea solarului din sticle de plastic!