Sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand amenajezi gradina de vara

Vara bate la usa si, cand canicula va coplesi orasul, te poti considera norocos daca locuiesti la casa si daca dispui de o gradina spatioasa. Orice spatiu verde poate fi transformat intr-o oaza de relaxare, daca il amenajezi cu flori care sa iti incante privirea, cu un foisor unde te poti bucura de cafeaua aburinda de dimineata si cu cativa copaci care sa te protejeze de razele soarelui.

Amenajarea gradinii de vara este un proces destul de complex si necesita multa munca, dar si timp pe care ti-l dedici pentru a te bucura de un loc de poveste. Ce presupune amenajarea gradinii de vara, care sunt pasii de care trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi gradina si cum ingrijesti plantele din gradina casei, despre toate acestea vom povesti in randurile de mai jos.

Amenajarea gradinii de vara, pas cu pas

1. Ce stil alegi pentru amenajarea gradinii?

In anotimpul cald incepi sa apreciezi, cu adevarat, importanta gradinii, astfel ca il vei privi nu doar ca pe un refugiu impotriva caniculei, dar si ca pe un spatiu de relaxare.

Inainte sa incepi amenajarea gradinii de vara, trebuie sa iei in calcul utilitatea si functionalitatea spatiului pe care urmeaza sa il amenajezi si, daca il privesti ca pe un spatiu de relaxare, pune accent pe design-ul gradinii. Poti opta pentru un foisor, pentru un balansoar, pentru un spatiu de joaca pentru copii, dar si pentru un gratar, pentru serile de barbecue alaturi de prieteni, indiferent ca alegi un stil rustic ori unul modern.

Stilul in care este amenajata locuinta trebuie sa se reflecte si in exteriorul acesteia. Astfel, daca ai o casa din care nu lipsesc accentele vintage, este important ca acestea sa se regaseasca si in gradina. In plus, materialele pe care le folosesti pentru constructia gradinii trebuie sa fie unele de cea mai buna calitate si sa reziste in timp.

2. Cum decorezi gradina de vara?

Amenajeaza-ti gradina de vara intr-o maniera eficienta, in functie de modul in care planuiesti sa o utilizezi. Daca ai decis sa nu plantezi fructe sau legume, amenajeaz-o ca spatiu de relaxare, din care nu lipsesc urmatoarele elemente: balansoar, leagan, mese si scaune, perne decorative, plante, loc de joaca.

Daca te bucuri de un spatiu generos, poti decora gradina de vara intr-un mod inedit, transformand-o intr-un spatiu din care nu lipsesc fantana arteziana, cufarul imens din lemn si nici arbustii ornamentali in vase de dimensiuni mari. Asigura-te, insa, ca elementele se imbina armonios intre ele, pentru a crea un ansamblu vizual placut ochiului.

Arbustii, florile multicolore si un foisor intins pe o suprafata mai mare incanta si ele privirile oricui, iar spatiul exterior decorat cu multe culori este apreciat in randul tuturor!

3. Mobilier durabil, din materiale usoare, pentru amenajarea gradinii

Amestecul mai multor tipuri de materiale pentru piesele de mobilier de exterior reprezinta cea mai buna investitie pe termen lung, atunci cand vine vorba despre amenajarea gradinii de vara. Rachita, aluminiul, lemnul sau bambusul sunt unele dintre cele mai inspirate alegeri, iar mixul de materiale iti va permite sa iti personalizezi gradina si sa o transformi intr-un loc extrem de interesant si de atractiv.

Ingrijirea gradinii de vara

In functie de anotimp, gradina trebuie ingrijita in mod diferit, astfel incat sa isi pastreze aspectul si functionalitatea. Pentru ca discutam despre amenajarea unei gradini de vara, sezonul cald este momentul anului in care principala preocupare o reprezinta udatul gradinii si ingrijirea gazonului.

Sfatul nostru este sa aloci cat mai mult timp si spatiu zonei verzi, de unde nu lipsesc gazonul, iarba, tufisurile si florile, in detrimentul pavajelor. In definitiv, vrei sa te bucuri pentru o perioada indelungata de propriul colt de natura! In magazinul online Eurounelte poti descoperi o selectie impresionanta de masini de tuns gazonul, la preturi avantajoase.

Construieste atmosfera perfecta pentru serile racoroase de vara, dar si confortul pentru zilele toride din sezonul cald, cu gama variata de scule si unelte dedicate amenajarii gradinii, disponibile in magazinul nostru online.

 

Surse foto:

https://www.piqsels.com/