Flori de gradina care infloresc tot anul

Vrei sa ai parte de culori si miresme pe tot parcursul anului? Cu atat mai mult cu cat indragesti florile, probabil nu exista nimic ce ti-ai putea dori mai mult decat ca gradina ta de flori, fie ea clasica sau in jardiniere, sa-ti confere o atmosfera plina de culoare si miros de-a lungul intregului an. Pentru a avea insa parte de aceasta gradina permanenta de flori, trebuie sa stii ce plante sa alegi.

Acesta este si motivul pentru care, in cele ce urmeaza, iti vom prezenta astfel de flori de gradina care infloresc tot anul si care te vor bucura cu miresmele si culorile lor, indiferent de lunile anului.  Sa vedem, asadar, care sunt aceste flori de gradina care infloresc tot anul si cum vei putea avea mereu cea mai inflorita si atragatoare gradina!

Crizantemele sunt flori de gradina care infloresc tot anul

Din seria florilor de gradina care infloresc tot anul fac parte frumoasele si simplele crizanteme, unele dintre cele mai des intalnite flori, la care poti apela oricand cu incredere. Varietatea speciilor acestei flori ii garanteaza o intreaga gama de culori si forme, menite in a-ti transforma gradina intr-un adevarat curcubeu. Aceste flori de gradina care infloresc tot anul sunt atat de populare incat nuantele si culorilor lor au anumite semnificatii aparte.

Flori de gradina care infloresc tot anul

Si garoafele fac parte din florile care infloresc tot anul

Garoafele sunt o alta specie de flori de gradina care infloresc tot anul si de care te poti bucura sezon dupa sezon. Acese flori au frunzele ascutite, de o culoare gri-verzui, fiind asezate de-a lungul tulpinii si intorcandu-se usor in afara. Garoafele infloresc chiar si in perioadele cu temperaturi mai scazute din timpul iernii si sunt ideale daca doresti sa te bucuri de culorile lor de-a lungul sezoanelor.

Flori de gradina care infloresc tot anul

Violetele africane, flori de gradina care infloresc tot anul

Violeta africana este o floare extrem de frumoasa, usor de ingrijit si care, in conditii optime, infloreste pe tot parcursul anului. Culorile florilor violetei variaza intre violet intens, albastru, roz si chiar alb. Exista si alte variante ale acestor flori care infloresc tot anul, precum violetele rosii sau cele cu flori ce prezinta margini albe. Poti cultiva aceste flori foarte usor, taind o frunza si ingropand-o in pamant umed.

Flori de gradina care infloresc tot anul

Muscatele, florile de gradina care infloresc tot anul in abundenta

Muscatele vor ramane intotdeauna cele mai clasice optiuni pentru gradina sau pentru jardinierele tale si sunt supranumite si reginele balcoanelor colorate. Din categoria florilor care infloresc tot anul, muscatele intotdeauna vor incanta prin abudenta si vor transforma orice spatiu intr-un colt de paradis. Pentru un rezultat final imbietor si o cromatica spectaculoasa poti opta pentru combinarea mai multor tipuri de muscate.

Petuniile, din seria florilor perene de gradina care infloresc tot anul

Petunia este una din florile perene de gradina care infloresc tot anul si este disponibila intr-o varietate de culori. Asa cum poate decora suprafete intregi din gradina ta in timpul sezoanelor calde, poate la fel de bine sa-si indeplineasca rolul decorativ si in ghivece sau jardiniere, in timpul sezonului rece. Toate uneltele de care ai nevoie pentru a planta aceste flori in jardiniere si pentru a le uda in zilele mai calduroase de vara, le poti gasi in magazinul online Eurounelte.ro!

Printre florile care infloresc tot anul regasim si zamosita

Zamosita sau Hibiscuc trionum este o floare delicata si incantatoare, originara din Europa si pe care o regasim acum in toata zona mediteraneana. Ea face parte din seria florilor de gradina care infloresc tot anul, iar in Romania este considerata planta decorativa. Florile zamositei sunt fie alb-galbui cu o baza purpurie, fie de un rosu catifelat si te poate desfata intreg anul cu aceste minunate culori. Pentru a se dezvolta armonios va avea nevoie doar de apa si de lumina!

Gerbera, una dintre florile perene de gradina care infloresc tot anul

Gerbera este o alta floare perene ce ne incanta cu florile sale mari pe parcursul intregului an, fiind folosita adesea in aranjamentele florale, fiind si un bun absorbant al compusilor organizi volatili din casa ta. Indiferent de anotimp, gerbera infloreste atata timp cat este plantata in ghiveci. Gerbera este ideala pentru interior si poate crea cele mai frumoase buchete de flori si compozitii florale!

Opteaza pentru galbinele, flori de gradina care infloresc tot anul

Galbinelele, cunoscute si sub denumirea populara de craite, sunt flori versatile care iubesc soarele si care se pot dezvolta la fel de bine si intr-un sol umed. Datorita acestor calitati, aceste flori perene de gradina care infloresc tot anul sunt adesea plantate in parcuri sau sunt crescute in gradini. Atunci cand sunt plantate in gradina, este necesar sa fie udate la fiecare doua saptamani cu ajutorul unor furtune de apa sau a unor motopompe, in cazul suprafetelor mai mari precum parcurile.

Daca iubesti florile si iti doresti sa ai o gradina plina de culoare pe tot parcursul anului, alege sa platezi aceste minunate flori de gradina care infloresc tot anul si poti considera ca ai primavara la tine acasa indiferent de anotimp!

 

Sursa photo: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jzjih

Sursa photo: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jzlzg

Sursa photo: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jfjow

Sursa photo: https://www.pexels.com/photo/african-violets-amber-lamoreaux-purple-flowers-purple-violets-1958343