Cum Alegi Cele mai Bune Motocositoare cu Lama

Daca esti in cautarea unor motocositoare cu lama care fac performanta atunci va trebui sa alegi cu grija caracteristicile pe care ti le ofera acestea. Acestea te ajuta sa sporesti in mod evident randamentul uni pajisti, livezi sau chiar a unei gradini cu suprafete reduse dar si cu suprafete intinse de peste 5000 mp.

 

Care sunt intrebuintarile principale ale motocoritoarelor cu lama ?

Rolul principal al acestor unelte consta in toaletarea suprafatelor inverzite si, in mod implicit, colectarea furajului, pentru animale.

 

Sursa Foto:https://media.istockphoto.com/photos/spring-meadow-and-blue-sky-over-grass-field-countryside-landscape-picture-id905420546?k=20&m=905420546&s=612x612&w=0&h=_mKN9WUrmy2jTDX8f4_Xx-_buurd4zWXfT-hV3qxsig=

Pentru a face selectia cea mai potrivita, trebuie sa tii cont de tipul de relief si de culturi. Este ideal de folosit motocositoarele cu lama adecvate pentru a curata pasunile si gradini intinse. Atunci cand esti pe punctul de a-ti achizitiona un astfel de utilaj, primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este puterea motorului, pentru ca de aceasta depinde si modalitatea de functionare.

 

Daca are o putere mare inseamna ca optimizeaza conditiile de munca, astfel ca in functie de necesitatile proprii, trebuie sa alegi o motocositoare cu un motor mai puternic sau mai putin puternic. Pentru suprafetele intinse si cu denivelari, unde se afla vegetatie din abundenta este ideal de folosit motocositoarele cu motor de 9 cai putere. Pentru suprafetele mai mici ca intindere si care nu sunt acoperite in totalitate de verdeata se poate folosi si un motor de 6 cai putere.

 

Cele mai bune motocositoare cu lama te ajuta sa cureti cu usurinta terenurile cu vegetatie medie dar si pe cele care au o vegetatie extrem de bogata. Specialistii in domeniu recomanda indepartarea musuroaielor, pietrelor si crengilor de pe teren inainte de a folosi motocositoarele pentru a nu le forta peste masura. In caz contrar, risti ca utilajul sa se defecteze mult mai repede decat te-ai asteptat.

 

Motocositoarea cu lama are posibilitatea de a fi folosita si la alte munci agricole, daca este inlocuita lama cu alte dispozitive. In acest fel, se poate utiliza la pluguri sau freze rotative.

 

In magazinul nostru poti gasi o gama variata de motocositoare la preturi excelente, de unde poti alege cu usurinta modelul dorit. Fie ca ai nevoie un model prevazut cu un motor mai puternic sau nu, toate aceste produse pot fi folosite la randament maxim pentru o lunga perioada de timp.

 

Care sunt caracteristicile de baza ale motocositoarelor cu lama ?

  • costurile

Costurile difera in functie de model, insa aceste dispozitive ofera cel mai adesea un raport excelent calitate-pret.

  • consumul de carburant

In ceea ce priveste consumul de carburant, un motor de 9 cai putere consuma in jur de 3 litri de carburant pe ora, in timp ce pentru un motor de 6 cai putere, consumul se incadreaza undeva intre 1-1.5 litri pe ora.

  • latimea lamei

Latimea lamei de curatat iarba iti indica inca de la inceput, nivelul de randament pe care il poti obtine. Desigur ca in functie de spatiul pe care vrei sa-l cureti trebuie sa alegi si latimea lamei. Asadar, pentru pasunile foarte largi sunt ideal de folosit motocositoarele cu lama de 1 metru sau chiar mai mari de atat, iar pentru cele mai inguste se folosesc lamele mai scurte.

  • greutatea utilajului

De greutatea motocositoarei depinde in mare parte stabilitatea utilajului in timpul utilizarii. Cele mai usoare au 75 de kilograme dar acestea derapeaza destul de usor, ceea ce inseamna ca nu sunt prea potrivite pentru munci agricole serioase. La polul opus, se afla dispozitivele foarte grele, care implicit, au o inertie mare, ceea ce inseamna ca este nevoie de un plus de atentie si pricepere pentru a face manevrele in mod eficient.

  • viteza

Viteza la care functioneaza aceste utilaje influenteaza nivelul de confort in timpul manevrarii. Utilajele prevazute cu doua viteze inainte si marsarier sunt folosite in mod eficient pentru suprafetele netede, dar pentru gradini cu mai multe culturi este nevoie de utilaje mai performante care au mai multe trepte de viteza.

  • confort

Nivelul de confort ocupa un loc foarte important, iar lipsa acestuia duce in mod evident la o manevrare defectuoasa. Daca in timp ce cosesti terenul te bucuri de un plus de confort, vei finaliza munca mult mai rapid si mai usor, in acelasi timp. O motocositoare eficienta iti ofera si un grad sporit de siguranta.

 

Cele mai bune motocositoare cu lama sunt prevazute cu accesorii care sunt dispuse ergonomic, ceea ce mareste considerabil nivelul de confort. Pentru manevrarea utilajelor mai grele de 80 de kilograme, ai nevoie de forta pentru a avea o capacitate mare de control asupra motocoasei.

Motocositoarele eficiente din punct de vedere functional, au un design echilibrat si un pret foarte bun.

 

Alte detalii importante despre necesitatea utilizarii motocositoarelor

Operatiunea de toaletare a gradinii este absolut necesara pentru o intretinere corespunzatoare. Ofera atentia binemeritata acestor lucrari de primavara-vara-toamna si foloseste unelte moderne, care eficientizeaza munca agricola.

 

Motocositoarele reprezinta o alternativa mult mai simpla decat coasa manuala. Acestea se manevreaza usor chiar si de catre incepatori si au un pret foarte bun, ceea ce inseamna ca aceasta achizitie reprezinta o alegere eficienta. Motocoasele se folosesc atat in mediul rural, pentru intretinerea gradinilor si livezilor dar si in mediul urban, pentru intretinerea spatiilor verzi.

 

Acestea sunt mult mai usor de manevrat decat masinile de tuns iarba si mai eficiente, din punct de vedere al modului de functionare si utilizare. Pentru a alege una dintre cele mai bune motocositoare cu lama tineti cont de aceste recomandari, pentru ca si cel mai mic detaliu face diferenta in ceea ce prieveste alegerea unui produs fiabil si rezistent.

 

Modele de motocositoare

Unele dintre cele mai bune modele de motocositoare sunt prevazute cu caracteristici de top cum ar fi : protectie anti-furt, anti-vibratii precum si posibilitatea de a inlocui lama cu alte dispozitive. Nivelul inalt de calitate te asigura ca vei putea manevra usor utilajele pe orice tip de suprafata si iti ofera garantia deplina ca le poti folosi cu eficienta maxima pentru o lunga perioada de timp. In plus, beneficiezi de un pret foarte avantajos si ai la dispozitie nenumarate modele, care impresioneaza atat prin design cat si prin capacitatea de functionare. Acestea iti ofera libertate mare de miscare si se identifica printr-o autonomie ridicata si eficienta maxima.

Cele mai bune motocositoare cu lama sunt cele care au viteza mare de actiune si maximizeaza productia. In caz de uz casnic le poti folosi pe cele cu o putere mai scazuta. Avantajele acestora sunt :

  • Sistem de sustinere pe umar
  • Buton de pornire rapida
  • Autonomie mare
  • Functionalitate perfecta
  • Usurinta in utilizare.

Dintre modelele de motocositoare pe care ți le recomandăm putem menționa :

  • Motocoasa ProGarden
  • Texas Pro Trim
  • Motocoasa Hecht
  • Motocoasa Honda
  • Motocoasa Rotakt

Toate aceste modele au o capacitate mare de functionare si iti usureaza foarte mult munca, chiar si atunci cand trebuie sa indepartezi o cantitate mare de vegetatie de pe un teren.

 

Cum alegi cea mai buna motocoasa in functie de nevoile proprii ?

Sursa Foto:https://www.esm-ept.de/fileadmin/user_upload/Alternativtextbilder/fsmb.jpg

In timpul sezonului cald, soarele isi face tot mai mult prezenta, ceea ce faciliteaza cresterea vegetatiei in mod abundent. Terenurile neingrijite vor avea un aspect neplacut in timp ce gradinile, pajistile si parcurile corect ingrijite, atrag atentia printr-o estetica desavarsita.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se folosesc cel mai adesea motocoasele, pentru ca sunt unelte de tuns foarte eficiente, care se pot manevra usor astfel incat reduci in mod considerabil efortul depus, dar si timpul necesar pentru muncile agricole.

 

Aceste motocositoare cu lama se utilizeaza la randament maxim atat pentru curatarea spatiilor mai reduse ca intindere, cat si pentru cele intinse, care au o suprafata de pana la 10,000 mp. Modelele mai performante, ce au un motor puternic pot fi folosite si pentru terenurile cu denivelari sau pentru cela mai abrupte, pentru indepartarea buruienilor, tufisurilor compacte cat si a vegetatiei salbatice.

Pentru cosirea ierbii care a crescut in jurul pomilor sau a arbustilor de flori de pe suprafete mici de teren, se poate folosi o cositoare mica si fiabila care va tunde iarba chiar si in locurile mai greu accesibile. Pentru taierea plantelor si arbustilor care au tulpina mai groasa si curatarea unui teren de 300 mp ai nevoie de o motocoasa de putere medie. Pentru indepartarea unei vegetatii abundente de pe suprafete de peste 500 mp,  ai nevoie de o motocoasa profesionala, ce are un motor mai puternic dar si sistem anti-vibratii.

 

Cum selectezi o motocoasa in functie de putere ?

  • Motocoasa Hobby are un motor cu putere redusa si se foloseste pentru gradinile mici ca intindere,
  • Motocoasa Semiprofesionala are un motor de 3 cai putere si se foloseste pentru curatarea terenurilor cu o suprafata cuprinsa intre 100 si 500 mp,
  • Motocoasa Profesionala are un motor puternic, de peste 4 cai putere si se foloseste pentru curatarea terenurilor de 1000 de metri Aceasta poate fi utilizata chiar si pentru perioade mai lungi de timp, fara nici un fel de probleme.

 

Cum se intretine corect o motocoasa ?

Pentru o intretinere corespunzatoare, tine cont de cateva aspecte cum ar fi :

  • Foloseste combustibilul si uleiul de amestec corespunzator tipului de motocoasa
  • Verifica in mod periodic filtrul de aer
  • Asambleaza corect accesoriile de cosit
  • Curata cu atenție motocositoarea
  • Depoziteaza motocoasa intr-un loc racoros si uscat.

 

Toate aceste recomandari te ajuta sa folosesti motocoasele in deplina securitate pentru timp indelungat, dar si sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Alege asadar modelul dorit si bucura-te de eficienta si de randament pentru un timp indelungat.