Aparate Sudura 

Aparate Sudura - Invertoare - MIG - MAG - TIG - WIG - Redresoare

Invertorul de sudura este un tip de aparat de sudura nou si inovativ, ce prezinta numeroase avantaje comparativ cu aparatele de sudura traditionale. Un invertor de sudura foloseste o tehnologie sofisticata pe baza de silicon in loc de tranformatoarele de aluminiu si cupru ce apar i...

Aparate Sudura - Invertoare - MIG - MAG - TIG - WIG - Redresoare

Invertorul de sudura este un tip de aparat de sudura nou si inovativ, ce prezinta numeroase avantaje comparativ cu aparatele de sudura traditionale. Un invertor de sudura foloseste o tehnologie sofisticata pe baza de silicon in loc de tranformatoarele de aluminiu si cupru ce apar in aparatele traditionale de sudura.

Nu poate fi negat faptul ca atunci cand a fost introdusa tehnologia unui invertor de sudura a creat probleme ca orice tehnologie noua ce apare pe piata. Cu timpul totusi, aceasta a devenit usor de folosit si de inteles, fiind des utilizata datorita raportului calitate-pret.

Clasificare materiale aparate sudura in functie de tipul de sudura.

MMA - se recomandă electrozi, materiale de control nedistructiv gen lichide penetrante sau similar
MIG-MAG – aveti nevoie de sarma pe role, gaze de protecţie, materiale de control nedistructiv, duze de contact, suportul tubului de contact, duzele de gaz, arcul de fixare, tub de ghidaj sârmă şi role de antrenare.
TIG ( WIG ): baghete de material de adaos, gazul de protecţie, unele componente ale pistoletului: penseta portelectrod şi portpenseta, duza ceramică de gaz, capacul portelectrod şi electrodul de wolfram, material de curăţare şi de lustruire inox și materiale de control nedistructiv
La sudura în puncte avem nevoie de: electrozi, materiale de curăţare.
Acestea sunt materiale materiale uzuale la care se adaugă unele materiale speciale, în funcţie de aplicaţia ce se realizează.
În ceea ce priveşte costurile de exploatare, cea mai ieftină tehnologie de sudură, în costuri pe ml de cordon de sudură executat este tehnologia MIG-MAG, iar cea mai costisitoare este tehnologia TIG.

Descopera mai jos selecția noastră de aparate de sudura invertoare la preturi de producator.

Vezi descrierea completa

Alege subcategoria dorita

Aparate sudura MMA

    Aparate de sudura – invertoare MMA

Invertoarele de sudura reprezintă aparate de generație noua, mult superioare aparatelor de sudura clasice, tradiționale. Spre deosebire de acestea, care utilizau transformatoare din aluminiu si cupru, un invertor de sudura folosește o tehnologie pe baza de silicon, mult mai avansata si mai performanta.

Sudura cu electrod invelit M.M.A. – Manual Metal Arc

Sudura cu electrod invelit se poate aplica la sudura oricarui tip de material, fiind una dintre cele mai folosite proceduri de sudura. Sudura MMA este o sudura cu arc electric, cu electrod invelit, si reprezinta procedeul manual ce consta in transferarea si depunerea materialului pentru sudura, reprezentat de miezul electrodului, la piesele ce urmeaza a fi sudate, prin intermediul arcului electric. Acest arc electric se produce intre electrodul invelit si materialul care trebuie a fi sudat. In zona producerii arcului electric este degajata o cantitate mare de caldura, ce duce la topirea locala atat a electrodului (adica a materialului de adaos) cat si a piesei de sudat (adica a materialului de baza).

Ca materiale consumabile, pentru a utiliza un aparat de sudura MMA este nevoie de electrozi, materiale de control nedistructiv gen lichide penetrante sau similar. Acestea materiale de control reprezinta acele substante (de regula de tip spray) care sunt folosite pentru a curata suprafata metalelor ce urmeaza a fi sudate, pentru ca lipitura sa se realizeze in conditii optime. 

In functie de tipul de invertor de sudura MMA ales si de tipul de electrod folosit, sudura MMA poate fi utilizata pentru o gamma larga de lucrari de sudura, precum reparatia unor structuri metalice de rezistenta, confectionarea diverselor obiecte si structuri, vagoane, sudarea unor piese de mobilier sau decoratiuni, dar si obiecte de dimensiuni mici, precum jucarii.

Pentru ca sudarea efectiva a pieselor respective sa aiba loc trebuie realizat circuitul complet format din următoarele elemente: sursa de putere, cabluri si mufe de legatura si conectare, cleste portelectrod, cleste de masa, electrod invelit.

Avantajele invertorului de sudura

Un invertor de sudura este un aparat mult mai mic decat un aparat de sudura traditional, fiind totodata si mult mai usor. Forma compacta face ca aceste aparate de sudura sa fie usor de transportat. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca aceste invertoare nu necesita o sursa speciala de curent electric, ele purand fi alimentate de la o priza normala, fapt ce duce la o mai larga aplicabilitate si o usurinta mai mare in utilizare.


 Vezi modele

Aparate de sudura tip MIG-MAG

Aparate de sudura tip MIG-MAG

Aparatele de sudura MIG-MAG sunt aparate ce permit sudarea diferitelor tipuri de metale cu grosimi mai mari de 0,7 mm. Sudura tip MIG/MAG (Metal Inert Gas / Metal Activ Gas) este o sudura rapida fara zgura, care produce un cordon de sudura relativ curat si fara o linie proeminenta a sudurii.

Diferenta majora intre un aparat de sudura de tip SEI (sudura cu electrod invelit) este reprezentată de introducerea de gaz protector la locul sudării, cu rolul de a  înlocui învelișul electrodului. Pentru ca majoritatea metalelor reacționează in contact cu aerul si la suprafata lor se formeaza oxizi, care deteriorează grav caracteristicile mecanice ale îmbinării, este necesar ca punctul unde se realizeaza efectiv procesul de sudare să fie lipsit de aer. Acest lucru se realizează prin intermediul gazului protector. Gazul protector are așadar rolul de a proteja zona de sudare efectivă (arcul electric și baia metalică).

Acest gaz protector poate fi de două tipuri: MIG (Metal Inert Gas) sau MAG (Metal Activ Gas), de aici venind si denumirea acestor aparate de sudura. La sudarea metalelor și aliajelor reactive cum sunt cuprul, aluminiul, titanul sau magneziul se folosesc gaze inerte, precum argonul, heliul sau amestecuri ale lor. La sudarea oțelurilor obișnuite, înalt aliate sau de construcții se folosesc gazele active.

Spre deosebire de aparatele de sudura tradiționale, in cazul acestor invertoare MIG-MAG port-electrodul este inlocuit cu o „torta” prin care trece un fir din otel, inox sau aluminiu. Acest fir se numește sârmă de sudură  si inlocuieste asadar electrodul. Acest fir este bobinat si apoi impins in mod automat prin torta. Inainte de a ajunge in contact cu metalul, sarma de sudura trece printr-o diuza de curent pozitionata în interiorul diuzei de gaz. Astfel prin orificiul dintre cele două diuze va curge gazul protector necesar sudarii MIG-MAG.

Procedeul de sudare de tip MIG-MAG produce un arc mai putin violent, fara expulzari incandescente.

Ca materiale consumabile, pentru a utiliza un aparat de sudura MIG-MAG este nevoie de urmatoarele: sârma pe role, gaze de protecţie, materiale de control nedistructiv, duze de contact, suportul tubului de contact, duzele de gaz, arcul de fixare, tub de ghidaj sârmă şi role de antrenare.

Aparatele de sudura MIG MAG cunoscute si sub denumirea de aparate de sudura cu fir sau bobina de sarma pot fi utilizate in tinichigerie auto, pentru sudura rezervoare, boilere, confectie metalica grea. Ele sudeaza aluminiu, inox, iar anumite modele de aparate fac si brazare.Vezi modele

Aparate de sudura tip TIG

Aparate de sudura tip TIG

Aparatele de sudura de tip TIG sau WIG reprezintă o alternativa mai sofisticata la aparatele de sudat tradiționale, avand totodata si avantaje in fata aparatelor sau invertoarelor de tip MMA sau MIG-MAG.

Aparatul de sudura TIG este un aparat ce sudeaza diferite tipuri de metale in mediu protector. O altă variantă derivată din sudarea SEI, sudarea cu electrod nefuzibil în mediu de gaz inert poate fi de tip TIG (Tungsten Inert Gaz) sau WIG (Wolfram Inert Gas). In cadrul acestui procedeu de sudare arcul arde între un electrod de wolfram si piesa care se sudeaza. Electrodul, in acest caz, are doar rol de electrod, și nu rol de material de adaos. Datorita acestui fapt, acesti electrozi se uzează foarte lent în comparație cu electrozii înveliti. Prin procedeul TIG/WIG se realizează numai topirea celor două componente ce urmează a fi sudate.

In unele cazuri, atunci cand este necesar, se poate utiliza si un material de adaos pentru a realiza o îmbinare cu geometrie și caracteristici mecanice mai bune.

Aparate de sudura TIG sau WIG pot fi aparate tip invertor de sudura sau aparate tip transformator de sudura. Invertoarele de sudura TIG sunt mai mici, mai usoare, mai practice dar vin si cu un cost mai mare. Transformatoarele de acest fel sunt mai grele si mai dificil de manevrat, fiind insa foarte eficiente. Sudura cu aparatele TIG/WIG se face cu gaz de protectie argon si cu baghete de adaos.

Aplicabilitatea acestor aparate de sudura este foarte mare, ele putand lipi metale precum inox, aluminiu, cupru, nichel și aliajele acestora, oțeluri carbon și aliate. În cazuri deosebite si in conditii de mediu de sudura speciale aparatul de sudura TIG se poate folosi la sudarea materialelor cu afinitate mare la gaze ca titanul, tantalul și zirconiul.

Ca materiale consumabile, pentru a utiliza un aparat de sudura TIG/WIG se folosesc: baghete de material de adaos, gaz de protecţie, componente ale pistoletului: penseta portelectrod şi portpenseta, duza ceramică de gaz, capacul portelectrod şi electrodul de wolfram, material de curăţare şi de lustruire inox și materiale de control nedistructiv.

Avantajele utilizarii sudurii TIG/WIG

Sudura obtinuta are un aspect foarte plăcut, usor bombat. In timpul sudurii arcul este usor de controlat, nu se produc fum,gaze sau zgura, nu sunt stropi sau scantei. In plus, curentul de sudura este reglabil intr-o plaja larga de valori.

Deoarece aceasta sudura este mult mai fina, fiind superioara altor tipuri, ea poate fi folosita pentru a lipi materiale de grosimi foarte mici.Vezi modele

Aparate de sudura transformator redresor

    Aparate de sudura transformator redresor

Pentru a suda doua materiale (de obicei metalice sau termoplastice) este necesar un aparat de sudura fiabil, care sa ofere conditiile optime pentru a indeplini cu brio si la cele mai inalte standarde de calitate operațiunea respectiva.

Aparatele de sudura tip redresor sudează folosind o paletă foarte larga de electrozi:  electrozi bazici, electrozi rutilici, electrozi inox si electrozi fonta.

Aceste echipamente sunt in general de dimensiuni mai mari, au o greutate mai mare, dar sunt mai ieftine ca pret si deci mai avantajoase.

Un avantaj important al acestor aparate de sudura de tip redresor in fata celor de tip invertor este ca ele sunt mai putin sensibile la fluctuatiile de curent si astfel pot fi folosite in condiții mai dificile de lucru. Totodată, aceste transformatoare redresoare de sudura sunt prevăzute cu protecție termica pe baza de termostat, pentru a împiedica eventualele supraîncălziri sau încărcări ale echipamentului de sudura.

O alta caracteristica importanta a acestor aparate de sudura transformator redresor este aceea ca la anumite modele exista posibilitatea de alimentare monofazata sau trifazata. Controlul asupra curentului de sudare este permanent, astfel ca sudura obtinuta este de calitate foarte buna. Posibilitatea reglării intensitatii curentului este cea care determină cât de tare va fi pătruns materialul de sudat.

Aceste aparate de sudat se recomanda a se utiliza pentru sudarea in curent continuu sau alternativ cu electrozi inveliti.

In ceea ce priveste domeniile de utilizare, un aparat de sudura transformator redresor are o larga aplicabilitate. Deoarece sunt puternice, aceste aparate de sudura pot folosi electrozi de grosimi foarte variate, care permit abordarea unor materiale de grosimi diferite. Astfel, el poate fi utilizat pentru reparatii diverse, pentru constructie metalica usoara sau pentru intretinere.

Aceste aparate de sudura profesionale sunt ideale pentru a fi utilizate in ateliere diverse, tinichigerii auto, service-uri auto, ferme si întreprinderi.

Aparatele din aceasta categorie folosesc procedeul de sudare electrica cu arc – SEI. Sudarea electrică cu arc definește toate procedeele de sudare electrică prin topire (temperatură ridicată, presiune redusă), la care cordonul sudat se formează prin solidificarea comună a materialelor de bază și a materialului de adaos.

Pe langa aparatul de sudura transformator redresor pentru a lipi doua piese este nevoie de achiziționarea unui set de accesorii. Acest set trebuie sa contina urmatoarele elemente: cleste de masa, cablu de masa (de regula de 3 m) cleste portelectrod, cablu portelectrod (de regula de 4 m), masca de protectie de mana.Vezi modele

Aparate de sudura tip transformator

Aparate de sudura tip transformator

Transformatoarele de sudura constituie o categorie importanta de surse ce realizeaza alimentarea arcului electric de curent alternativ. Aceste aparate de sudura sunt robuste si fiabile, fiind mai usoare decat modelele de aparate de sudura redresor transformator. Acest lucru le face mult mai manevrabile si mai usor de utilizat in diverse locatii si conditii. Carcasa lor este metalica, durabila, rezistenta la lovituri, intemperii si socuri.

Aparatele de sudura de tip transformator pot fi monofazate sau trifazate, in funcție de model si producator. Ele utilizează pentru sudura diferite tipuri de electrozi, incluzând aici electrozi fuzibili cu invelis rutilic, dar si electrozi bazici.

Acest tip de aparat de sudura este ideal pentru utilizarea in activitati de intretinere, revizii, mici ateliere de reparatii,lucrari usoare de sudura s in curent alternativ. Aparatul poate fi utilizat si in scop personal, acasa, pentru a face mici lucrari de intetinere a utilajelor sau uenltelor de gradina, spre exemplu.

Aparatele de sudura tip transformator sunt economice, avand la baza una din cele mai longevive tehnologii de fabricatie a aparatelor de sudura. Sunt fiabile si nu necesita operatii complicate de intretinere, simpla verificare a fiselor si clestilor de conectare precum si suflarea periodica cu aer comprimat fiind suficiente.

Temperatura interna a acestor transformatoare de sudura este monitorizata in permanenta, iar in cazul in care depaseste limita maxima admisa, functionarea aparatului de sudura este suspendata pana cand aceasta coboara la valori normale de functionare.

Aceste aparate functioneaza cu procedeul de sudura MMA (Manual Metal Arc). Sudura MMA este o sudura cu arc electric, cu electrod invelit, si reprezinta procedeul manual ce consta in transferarea si depunerea materialului pentru sudura, reprezentat de miezul electrodului, la piesele ce urmeaza a fi sudate, prin intermediul arcului electric. Sudura MMA presupune utilizarea pe langa electrozi si a unor materiale de control nedistructiv gen lichide penetrante sau similar. Curentul de sudura este reglat continuu cu sunt magnetic, lucru ce permite o atenta monitorizare si un control strict a gradului de patrundere a metalului.

In funcție de model si producator, aceste transformatoare de sudura pot fi insotite de accesoriile necesare sudarii sau acestea trebuie achiziționate separat. Kit-ul de sudura necesar acestor aparate de tip transformator cuprinde: cleste port electrod cu un cablu aferent, de lungime variabila, cleste de masa cu un cablu aferent, perie de sarma si ciocanel pentru zgura. Pentru ca arcul de sudura este destul de luminos este necesara utilizarea unei masti de protectie pentru fata si ochi. Vezi modele

Aparate de sudura in puncte

    Aparate de sudura in puncte

Aceste aparate de sudura in puncte reprezinta un echipament dedicat profesioniștilor in domeniu, pentru a realiza diverse operatiuni de sudare a metalelor fara a folosi electrozi inveliti.

Sudura în puncte este o tehnică de îmbinare nedemontabilă a două plăci metalice, de obicei prin încălzirea obținută folosind rezistența electrică a respectivelor metale. Sudarea electrica prin presiune, prin puncte, este larg folosita in industrie, datorita avantajelor ce le prezinta, in special datorita marii productivitati  a operatiei. Sudarea în puncte se aplica tablelor, benzilor si profilelor subtiri si reprezinta cel mai raspândit procedeu de sudare prin presiune.

Sudarea în puncte se realizeaza în principiu la trecerea unui curent electric de intensitate mare printr-un contact, se produce încalzirea acestuia la temperaturi înalte, presarea si racirea sub presiune.

Piesele ce urmeaza a se suda se strâng între electrozii unei masini, legati în circuitul secundar al unui transformator electric. Contactul electric se stabileste dupa realizarea presarii. Prin trecerea unui curent electric de intensitate foarte mare prin circuitul de sudare, se produce încalzirea pe baza rezistentei electrice de contact dintre cele doua piese, cu topirea locala a materialului pieselor si formarea unui punct de sudura.

Aparate de sudura in puncte – aplicabilitate

Aceste aparate de sudura se pot utiliza la scara larga, fiind usor de transportat si de manevrat. In funcție de mărimea si de tipul lor, ele pot fi folosite in tinichigerie auto, pentru a indrepta aripi, fete de usi, pentru a incalzi tabla cu ajutorul electrodului de carbune, pentru a lipi 2 table una peste cealaltă, pentru a suda șaibe rotunde, nituri sau șuruburi. Aparatele de sudura in puncte sudeaza tabla sau sarma de inox sau otel carbon, de grosimi egale sau diferite.

Ca materiale consumabile, pentru a utiliza un aparat de sudura in puncte nu este nevoie decat de electrozi si materiale de curățare. Acestea din urma sunt foarte importante pentru ca suprafața de lucru trebuie sa fie foarte curata.

Tehnologia sudarii în puncte presupune corelarea parametrilor principali ai regimului de sudare: diametrul electrozilor de contact, curentul de sudare, durata de conectare, forta de apasare. Se deosebesc doua tipuri de regimuri de sudare:

-        regimuri moi caracterizate prin durata de conectare mare (1,5.3 s), intensitate a curentului mica si forta de apasare mica;

-        regimuri dure caracterizate prin durata mica, intensitatea curentului mare si forte de apasare mari.

Diametrul vârfului electrodului se stabilește în functie de grosimea pieselor care urmeaza a fi sudate si este aproximativ egal cu diametrul punctului sudat.Vezi modele

Aparate de tras tabla tinichigerie auto

Aparate de tras tabla – Tinichigerie auto

Aparatele pentru tras tabla sunt aparate de sudura destinate in special atelierelor de tinichigerie auto. Ele sunt specializate pe modelarea si prelucrarea tablei utilizate la caroseriile autoturismelor, având astfel atât forța cat si mecanismele necesare ancorării, tragerii si îndreptării diferitelor parți ale caroseriei: usi, aripi, capota, plafon, etc.

Deoarece sunt utilizate in special in service-urile auto, aceste aparate de sudura in puncte sunt de dimensiuni mai mici, compacte si ușoare, permițând astfel o mai mare manevrabilitate si o mai buna libertate de mișcare.

Un alt atu al acestor echipamente destinate atelierelor auto este reprezentat de sistemul automatizat integrat in majoritatea aparatelor. Datorita automatizării, utilizatorul sau tehnicianul nu trebuie sa faca foarte multe setari, acestea fiind reglate in mod automat atunci cand aparatul detecteaza tipul de metal sau de tabla intalnit. Mecanicul trebuie prin urmare doar sa aleaga tipul de instrument sau accesoriu pe care il va utiliza, si apoi sa selecteze puterea (acolo unde selectia nu se face in mod autonom).

Cei mai multi producatori de astfel de aparate de sudura in puncte livrează echipamentele cu un kit de utilizare inclus. Acesta contine, de regula, urmatoarele componente:

-        Cleste masa

-        Pistolet studer multifucntional

-        Ciocan inertial

-        Saibe triunghiulare de tras tabla

-        Nituri de sudura

-        Saibe pentru sudura

-        Cutie pentru accesorii

Modele de aparate de tras tabla mai avansate, de ultima generatie, sunt complet digitalizate si automatizate si sunt livrate si cu un numar mai mare de accesorii: tije pentru șaibe, cărbune, diferite tipuri de electrozi, etc., dar si cărucioare pentru transport.

Aceste aparate se pot utiliza la scara larga, fiind usor de transportat si de manevrat. In funcție de mărimea si de tipul lor, ele pot fi folosite in tinichigerie auto pentru a trage tabla, pentru a indrepta aripi, fete de usi sau alte componente metalice.

Aparatele din aceasta categorie pot fi folosite si pentru a suda rapid diferite tipuri de table. Trebuie menționat faptul ca acest tip de aparat poate suda si table cu grosimi diferite, atat timp cat reglarea si alegerea uneltei se face corespunzător.

Avantaje aparat tinichigerie auto – indreptat tabla

Aceste aparate prezinta protecție termica cu termostat, astfel ca aparatul se oprește in mod automat in cazul unei supraîncălziri. Echipamentele sunt prevăzute cu panouri de comanda usor de citit si utilizat, iar afisajul este foarte simplu. Modelele de generație noua  sunt complet automatizate, astfel ca isi regleaza independent temperatura, presiunea, durata operatiunilor, fara a necesita implicarea unui tehnician. Vezi modele

Motoinvertoare

Motoinvertoare

Motoinvertoare de sudura sunt invertoare de curent care generează curent datorita unui motor diesel sau pe benzina. Aceste motoinvertoare de sudura pot fi utilizate si ca generatoare de curent continuu sau generatoare pentru alimentarea sculelor electrice, avand prevazute prize speciale de iesire de 230V.

Avantajele acestor aparate sunt multiple, ele fiind autonome fata de reteaua electrica si astfel avand o mult mai mare paleta de aplicabilitate. Ele pot fi transportate si folosite oriunde, in ferme, pe camp, in parcari, departe de surse de curent. Racirea lor poate fi pe baza de aer sau de apa, in funcție de model.

Motogeneratoarele pot fi utilizate pentru sudura cu electrod MMA în curent continuu ( DC).  Pot fi folosite, de regula, cu o gamă largă de electrozi: rutilici, bazici, celulozici, din oțel inoxidabil, aluminiu, fonta, etc. Anumite tipuri de aparate de acest fel sunt marcate cu indicativul CE, ceea ce indica faptul ca ele sunt pretabile pentru a suda conducte.

Dincolo de functia de aparat de sudura, aceste motoinvertoare pot fi folosite si pentru a alimenta alte echipamente electrice, fiind asadar un aparat multifuncțional.  Aceasta abilitate se datorează si faptului ca motoinvertoarele sunt foarte stabile atunci când este vorba de curentul generat, aceasta fiind condiție de baza atât in operațiunea de sudura, cat si in funcționarea altor echipamente electrice. Aceste aparate pot alimenta spre exemplu mașini de găurit, polizoare, dar si pompe de apa pentru irigat sau compresoare.

Motoinvertoarele sunt, asemenea generatoarelor de curent clasice, aparate cu o greutate destul de mare, la construcția efectivă adăugându-se si greutatea rezervorului de combustibil. De aceea, pentru a fi si mai usor de manevrat, cele mai multe modele sunt prevazute cu roti speciale pentru transport. Aparatele sunt acoperite cu o carcasa metalica, solida, care le protejează de intemperii, dar si de socuri sau lovituri.

Invertoarele de sudura reprezinta aparate de generatie noua, ce schimba felul in care se realizeaza aceasta operatiune. Anterior aparitiei acestei tehnologii aparatele de sudura erau foarte grele si necesitau o retea electrica foarte puternica pentru a face fata consumului urias de curent al unui astfel de aparat in functiune. Acum, invertoarele de sudura sunt aparate ce se pot racorda la o retea monofazata sau, in cazul celor profesionale de regula, la una trifazata, fara a inregistra un consum foarte mare si fara a suprasolicita rețeaua. Noile motoinvertoare folosesc tehnologie pe baza de silicon, inlocuind astfel vechile transformatoare de sudura din aluminiu si cupru.  Vezi modele

Aparate de taiere cu plasma

Taierea cu plasma este un proces de taiere termic în care se utilizeaza procedeul arc-scurt. Arcul este creat atunci când fluxul de curent electric se îndreapta dinspre catod (electrodul non-topire) catre anod, adica piesa de debitat, conductoare electric. Energia necesara topirii piesei de prelucrat este asigurata de pe de o parte de jetul de plasma, pe de alta parte de arcul electric. Datorita arcului electric gazul din plasma se dizolva partial si se ionizeaza se transforma în conductor electric, ca apoi în urma densitatii de energie si a temperaturii ridicate se îndreapta catre piesa în lucru cu multiplul vitezei sunetului. În momentul în care jetul de plasma concentrat de mare energie ajunge pe suprafata piesei de prelucrat, moleculele se reunesc din nou, astfel încât energia stocata si eliberata din arc topeste si partial evapora materialul.În plus, energia cinetica mare a fascicului plasmatic permite evacuarea materialului topit. Vezi modele

Accesorii Sudura

Accesorii sudura

In aceasta categorie – Accesorii sudura – se regasesc o serie de accesorii de sudura, articole ce pot fi utilizate pentru a pregati materialele ce urmeaza a fi lipite prin procedeul de sudura, dar si masti sau chiar electrozi.

Mastile de protectie pentru sudura - palmari reprezinta unul dintre accesoriile ce nu trebuie sa lipseasca din dotarea niciunei persoane ce manuieste un astfel de aparat de sudura. Aceste masti protejeaza ochiul atat de lumina stralucitoare produsa de arcul de sudura, cat si de razele ultraviolete emise in timpul anumitor tipuri de operatiuni. Fata este si ea protejata de scantei si de temperatura crescuta degajata in timpul sudurii.

Vechile masti de protectie cu geam fumuriu sunt inlocuite acum de masti de sudura performante, care vin in sprijinul utilizatorului pentru a-i usura munca si a-i da o mai mare libertate de miscare. Astfel, mastile disponibile in aceasta categorie destinata accesoriilor de sudura se fixeaza pe cap si nu mai este necesara scoaterea si punerea ei dupa fiecare operațiune, caci vizorul isi  modifica in mod automat culoarea in funcție de situație. Altfel spus, mastile de acest tip sunt automate, geamul vizorului închizându-si culoarea sau devenind perfect transparent in funcție de lumina la care este expus. Aceasta trecere este independenta de alta acțiune si viteza cu care se întâmpla poate fi reglata dupa preferinte. Utilizatorul poate regla viteza de reacție a măștii, atât pentru fata de colorare, cat si pentru cea de deschidere.

Un alt produs disponibil in aceasta categorie a accesoriilor pentru aparatele de sudura este reprezentat de electrozi. Acestia pot fi comandați online in pachete, in functie de dimensiunile dorite si de specificatiile aparatului de sudat folosit. 

Un alt element ce vine in completarea aparaturii de sudura este si aparatul de curatat cordonul de sudura. Acest aparat accesoriu este livrat alaturi de o pasta speciala cu ajutorul căreia elimina urmele lăsate de arcul electric pe metal in urma aplicarii procedurii de sudura de tip TIG sau MIG la sudarea in inox. Cu alte cuvinte, aparatul curata urmele de fum si zgura, lasand inoxului culoarea sa naturală, strălucitoare.

Accesoriile pentru sudura sunt indispensabile acestui proces, iar de calitatea lor depinde si obținerea celor mai bune rezultate.

Descoperiti mai jos mai multe modele de masti pentru sudat, dar si ce alte tipuri de accesorii pentru sudura va punem la dispozitie si cumparati online la cele mai bune preturi.  Vezi modele


per pagina

Toate produsele din categoria Aparate Sudura 

Pagina 1 - 48 of 374 produse