Zootehnie 

    Zootehnie

Domeniul zootehnic este foarte vast, el cuprinzând foarte multe produse destinate ingrijirii animalelor, atat in gospodariile individuale de dimensiuni mai mici cat si in ferme, la stane de oi sau in crescatorii particulare de animale.

Sub denumirea de Zootehnie puteti gasi o categorie complexă de produse, organizata in mai multe s...

    Zootehnie

Domeniul zootehnic este foarte vast, el cuprinzând foarte multe produse destinate ingrijirii animalelor, atat in gospodariile individuale de dimensiuni mai mici cat si in ferme, la stane de oi sau in crescatorii particulare de animale.

Sub denumirea de Zootehnie puteti gasi o categorie complexă de produse, organizata in mai multe subcategorii de articole necesare in aceasta activitate:

-        Incubatoare oua – clocitoare. Pentru cresterea productivitatii si pentru a asigura o rata a reusitei foarte mare, pentru a produce pui de pasare in regie proprie aveti nevoie de incubatoare de oua moderne, cu sisteme de mentinere a temperaturii optime indiferent de mediul exterior. Clasicelor clocitoare de oua manuale, ce necesitau interventia zilnica a oamenilor pentru a intoarce ouale, li se adauga aici si incubatoare automate. Fie ca optati pentru modelele mici, casnice, sau pentru cele industriale, de mare capacitate, aceste clocitori automate suplinesc interventia umana si eficientizează procesul de eclozare a ouălor

-        Masini tuns oi – capre – caini. Pentru ingrijirea blanii animalelor, dar si pentru a putea valorifica lana produsa de oi va oferim atat foarfece manuale cat si masini de tuns speciale, cu accesorii si truse pentru a tunde animalele repede, sigur si fara a cauza stres inutil acestora. Aceste aparate de tuns pot fi folosite pentru a tunde oi, dar si capre sau caini

-        Mulgatoare si aparate de muls. Aparatele de muls sunt echipamente profesionale utilizate pentru a mulge animalele intr-un timp mai scurt, asigurand si o igiena corespunzatoare procesului si permitand obtinerea unui lapte de calitate intr-un timp mult mai scurt. In aceasta sectiune veti putea gasi atat mulgătoare de oi si capre cat si aparate de muls mixte, ce pot fi adaptate pentru mai multe specii de animale (oi, capre, vaci, bivolite, etc.). Bidoanele speciale de lapte nu lipsesc nici ele.

-        Deplumatoare pasari – jumulitoare pene. Un deplumator pasari este un echipament folosit pentru a jumuli pasarile de pene. Anumite modele pot fi utilizate si pentru a curata legume de coaja (de exemplu cartofi). Aceste aparate electrice de jumulit pot fi folosite pentru mai multe tipuri de pasari. Modelele mai mici sunt recomandate pentru pui de gaina, prepelite si porumbei, in timp ce deplumatoarele mai mari pot jumuli gaini, rate sau gaste.

eurounelte.ro va pune la depoziție produse de calitate din domeniul zootehniei si ingrijirii animalelor, la preturi excelente si cu livrare in toata tara.

Spor la treaba!

Vezi descrierea completa

Alege subcategoria dorita

Incubatoare Oua - Clocitoare

    Incubatoare oua  - clocitoare

Incubatoarele de oua au fost folosite la inceput numai in mediul industrial, pentru a putea obtine puii din fermele avicole din intreaga tara. Treptat insa acestea au fost introduse si in spatiul casnic prin aparitia unor modele de clocitoare mai mici si mai usor de folosit, fiind adaptate nevoilor unei gospodarii mici. In prezent exista mai multe tipuri de incubatoare de oua, unele ce respecta vechile principii, altele automatizate.

Incubatoarele manuale casnice sunt aparate de dimensiuni medii, ce pot fi instalate in orice incapere unde se poate mentine o temperatura constantă. Principiul de funcționare este unul foarte simplu. Aparatul este compus in doua parti: partea de baza pe care vor fi asezate ouale, si capacul ce este prevăzut cu   o sursa de caldura. In interiorul clocitorii se creaza o atmosfera asemănătoare cu cea dintr-un cuib, astfel ca ouale pot fi clocite corect si puii pot iesi din oua.

Clocitorile manuale necesita insa interventia periodica a oamenilor. O persoana trebuie sa verifice regulat ouale si sa le intoarca de pe o parte pe alta, asa cum s-ar intmpla si intr-un cuib, pasarea sucind cu ajutorul ciocului si ghearelor ouăle. Apoi, pentru a se asigura si un nivel optim de umiditate, in partea de jos a incubatorului trebuie sa se regaseasca in permanenta apa.

Incubatoarele de oua moderne sunt insa mai practice din acest punct de vedere, fiind automatizate. Clocitoarele automate casnice presupun o interventie minima din partea oamenilor, in timp ce incubatoarele industriale au exclus aproape in totalitate aceasta nevoie. Aceste masini intorc in mod automat ouale, fara a le sparge. Mai mult, temperatura din interior este mentinuta in parametrii optimi, iar modelele mai noi afiseaza in permanenta atat temperatura cat si umiditatea din incubator.

Numarul de oua ce poate fi clocit intr-un interval depinde de capacitatea aparatului dar si de dimensiunea ouălor. Astfel, incubatoarele mici, casnice pot gazdui doar 48 de oua de gaina sau 132 de oua de prepelita, in timp ce aparatele utilizate la scara idustriala pot ajunge la peste 2000 de oua de gaina sau peste 1500 oua de rata, spre exemplu.

In aceasta categorie - incubatoare oua – clocitoare de pe site-ul nostru piesesiunelte.ro puteti gasi toate aceste modele de aparate pentru scos pui, la preturi avantajoase. Asiguram transport in orice localitate din tara in cel mai scurt timp posibil. Nu trebuie decat sa alegeti cel mai bun incubator de oua si sa incepeti sa va bucurati de micii puisori. Vezi modele

Masina tuns oi - capre - caini

    Masini tuns oi – capre – caini

Tunderea blanii animalelor este o sarcina peste care nici un cioban sau ingrijitor de animale nu poate trece cu vederea, fiind una dintre activitatile obligatorii de primavara. Oile, dar si caprele au nevoie de o tundere periodica pentru a face fata temperaturilor ridicate din timpul verii. In plus, atunci cand pornesc la pascut, de blana lor se pot agata resturi vegetale, scaieți sau ghimpi ce raman prinsi in firele de par si pot cauza ranirea animalului, dar si un disconfort sporit. Mai mult decat atat, lana oilor este valorificata ulterior, in functie de calitatea ei obtinandu-se venituri consistente pentru stana sau pentru ferma respectiva.

Tocmai pentru a asigura o calitate superioara lanii, dar si pentru a oferi animalelor un confort termic si nu numai, va oferim mai multe tipuri de masini de tuns animale. In aceasta categorie veti descoperi asadar toate produsele de care aveti nevoie:

-        Foarfece manuale pentru tuns. Acestea sunt special concepute pentru a asigura o taiare rapida si sigura a lanii sau a firelor de par de la nivelul pielii animalelor, diminuand la maxim posibilitatea ranirii accidentale. Pentru o manevrabilitate optima aceste foarfeci de tuns oi au manerele cu o forma atipica, ergonomica.

-        Masini profesionale de tuns oi sau capre. Aceste masini au lama de taiere cu o forma speciala, astfel ca poate taia cu delicatete dar cu forta in acelasi timp firele groase de par ale animalelor. Aceste masini pot fi folosite pentru a tunde mai multe specii de animale, fiind multifunctionale: masina de tuns oi, masina de tuns capre, masina de tuns caini ciobanesti sau latosi.

-        Seturi de cutite de tuns. Pentru fermele mari sau stanele cu sute de exemplare aceste masini au nevoie de accesorii de schimb. Iata de ce va oferim si seturi de cutite pentru mașinile de tuns oi sau capre. Aceste seturi contin cele doua cutite de taiere, gata pentru a fi montate pe masina. 

Oile, caprele, dar si cainii, fie ei ciobanesti sau latosi, au nevoie de tunderea periodica, insa acest proces poate fi destul de stresant pentru ele. De aceea aici, la piesesiunelte.ro va oferim scule profesionale de tuns animale, aparate si accesorii care sa faca din aceasta sarcina stresanta una cat mai placuta atat pentru animal cat si pentru cel ce tunde. Cu cat procesul este mai scurt si mai lin, cu atat nivelul de disconfort resimtit este mai mic, iar trecerea se face mai usor. Vezi modele

Mulgatoare si aparate de muls

    Mulgatoare si aparate de muls

Oile, caprele si vacile sunt crescute in gospodarii in special pentru laptele obtinut. Fiecare tip de lapte are proprietati unice, el fiind un aliment complex si foarte hranitor. Iata de ce nu ne surprinde faptul ca laptele este consumat de majoritatea covarsitoare a populatiei, iar in cele mai multe gospodarii rurale se regasesc cateva exemplare de oi sau o vaca.

Traditional laptele este muls manual, atat in gospodarii cat si in ferme sau la stana. Cu toate acestea acest procedeu este unul greoi si obositor. Iata de ce va propunem sa inlocuiti mulsul manual cu cel automatizat, mai eficient si mai rapid.

Aparatele de muls sau mulgatoare sunt aparate electrice care, cu ajutorul unor ventuze speciale, mulg laptele din uger fara a rani animalul si fara a-i provoca neplaceri. Procesul este unul simplu, foarte asemănător cu mulsul manual.

Avantajele utilizarii unui astfel de aparat de mult sunt multiple. Timpul necesar pentru a mulge animalele este mult diminuat, un aparat putand fi folosit pentru a mulge 8-10 animale pe ora. Un alt beneficiu foarte important este reprezentat de conditiile de igiena si de pastrare a laptelui. Mulgatoarele au integrate vase speciale, bidoane de lapte care se inchid etans si nu permit astfel patrunderea de corpuri straine, praf, insecte sau fire de par in lapte, nici in timpul mulsului si nici ulterior, pana ajunge la punctul de colectare sau in bucatarie.

Efortul uman este si el mult diminuat, interventia din partea acestuia fiind minima. Astfel omul nu trebuie decat sa asigure spalarea ugerului si montarea corecta a ventuzelor pe pozitie.

In aceasta categorie de produse veti regasi mai multe tipuri de aparate de muls si mulgătoare, dar si recipiente speciale pentru lapte.

Aparatele de muls pot fi destinate unei sigure specii de animale sau pot fi mixte, servind mulsului tuturor animalelor din gospodarie sau microferma. Puteti alege asadar intre aparat de muls vaci, aparat de muls oi si capre, aparat de muls vaci, oi si capre, aparate de muls cu un bidon sau cu doua bidoane, etc.

Ca si accesorii pentru acestea va oferim bidoane de transport lapte de mai multe capacitati si tipuri: bidon inox cu capac, bidon inox 30 l, bidon inox 50 l, bidon lapte din aluminiu, etc. Acestea pot fi montate pe mulgatori, pentru ca ulterior, la terminarea mulsului, sa fie demontate, inchise si transportate in conditii optime la punctul de preluare sau prelucrare a laptelui proaspat. Vezi modele

Deplumatoare pasari - Jumulitoare pene

    Deplumatoare pasari – jumulitoare pene

In aceasta categorie se regasesc o serie de echipamente destinate cu precădere fermelor avicole, microfermelor de creste a pasarilor ce dispun de abator propriu, abatoarelor de pasari sau fabricilor de procesare a carnii de pasare. Si gospodarii pot gasi aici aparate pe care le pot folosi in propria ograda.

Deplumatoarele de pasari sunt acele dispozitive concepute pentru a jumuli pasarile de pene si puf dupa ce acestea au fost taiate. Aceasta sarcina este una destul de obositoare pentru om, fiind foarte migaloasa si necesitand multa atentie si rabdare. Cu ajutorul acestor jumulitoare de pasari partea neplacuta este inlocuita de 30 de secunde de asteptare, timp necesar aparatului pentru a indeparta toate penele de pe o pasare.

Aceste aparate sunt reprezentate de un tambur din otel inoxidabil, care are pe peretii interiori mai multe randuri de degete din material cauciucat. Acestea sunt cele care acționează asupra penelor si le separa de piele. Toate aparatele permit introducerea mai multor pasari in același timp in cuva, cu singura conditie ca acestea sa aiba ghearele taiate pentru a nu se zgaria intre ele in timpul procesului.

In partea de jos aparatul este prevazut cu un jgheab de evacuare, ce permite indepartarea lejera a penelor si a apei rezultate. Dupa utilizare, jumulitorul se curata cu apa din abudenta.

Exista pe piata mai multe tipuri de deplumatoare de pasari, de dimensiuni variate. Astfel, puteti alege intre deplumatoare sau jumulitoare mai mici, destinate pasarilor cu gabarit mai mic precum prepelite, porumbei sau pui de gaina, si jumulitoare pentru pasari mari, ce pot jumuli corect gaini, fazani, rate, gaste, curcani, etc.

Datorita structurii lor interne, aceste deplumatoare pot fi utilizate si pentru a decoji sau a curata de coaja diferite legume, precum cartofi sau morcovi.

Jumulitoarele profesionale de pene au un grad ridicat de eficiență, reusind sa indeparteze peste 96% din pene si puf, in funcție de specie si de marime (este binecunoscut faptul ca ratele au un puf foarte fin)

La piesesiunelte.ro puteti gasi asadar aparate de jumulit profesionale, deplumatoare de pasari cu un raport calitate pret excelent, care vor contribui la eficientizarea procesului de taiere si curatare a pasarilor in abatoare si ferme avicole. 

Descoperti mai jos oferta noastra de deplumatoare si jumulitoare de pasari si alegeti cel mai bun aparat pentru afacerea sau chiar gospodaria dvs.Vezi modele


per pagina

Toate produsele din categoria Zootehnie 

Pagina 1 - 48 of 129 produse