Pompe apa suprafata 

Pompe apa de suprafata gradina

Alegerea unei pompe de apa de suprafata

In primul rand trebuie sa cunoasteti adancimea de aspiratie.

Pentru a aspira la maxim 8-9 metri puteti alege o pompa centrifugala de suprafata, apoi sa aveti in vedere traseul de alimentare pana la consumatori (pe orizonala si / sau pe verticala). Pentru a pompa apa la 10 m p...

Pompe apa de suprafata gradina

Alegerea unei pompe de apa de suprafata

In primul rand trebuie sa cunoasteti adancimea de aspiratie.

Pentru a aspira la maxim 8-9 metri puteti alege o pompa centrifugala de suprafata, apoi sa aveti in vedere traseul de alimentare pana la consumatori (pe orizonala si / sau pe verticala). Pentru a pompa apa la 10 m pe verticala aveti nevoie de 1 bar presiune. Daca in fisa tehnica a pompei se mentioneaza faptul ca inaltimea maxima de refulare este 50 metri acest lucru inseamna ca pompa dezvolta o presiune maxima de 5 bari (atentie: debitul de apa la aceasta inaltime maxima va fi zero). Teoretic, in linie dreapta si pe orizontala, pentru fiecare 100 metri de pompare este necesara o presiune de minim 1 bar.

In concluzie:

- pentru ridicarea apei la 10 metri vertical este nevoie de o persiune de minim 1 bar

- pentru pomparea apei pe orizonala la 100 metri este necesara o presiune de 1 bar.

Important ! Intotdeauna alegeti o pompa ceva mai puternica decat ceea ce rezulta din calcule astfel incat aceasta sa nu fie nevoita a functiona in sarcina maxima.

Atunci când cumparati o pompă de apă submersibilă sau de suprafață, va rugam sa aveti in vedere urmatoarele :

1. Particulele de peste 1mm, în general, trec doar prin pompe de apa murdara.

2. Plutitorul permite pompei să taie alimentarea atunci când apa atinge nivelul minim la care pompa poate funcționa fără supraîncălzire. Pompele de apa curata pot funcționa la un nivel de apa mai scăzut decât pompele de apa murdara, deoarece acestea nu trebuie să ia in calcul particulele care sunt in măsură să treacă prin partea de jos a pompei. Pompele fără flotor sau plutitor nu pot rula în mod automat și trebuie să fie controlate manual.

3. Pompele de apă au diferite debite, asa ca asigurati-va ca ati cumparat o pompă capabilă să transfere apă cu viteza dorita; aceasta este în mod normal calculată ca metrii cubi pe ora.(1 metru cub = 1000 litri)

4. Distanța sau înălțimea la care o pompă este capabila sa miste apa este cunoscută ca înălțimea de ridicare (refulare etc).

La eurounelte.ro gasiti o gama variata de pompe de apa de suprafata,  potrivite pentru orice proiect.

Descopera mai jos selecția noastră de pompe apa de suprafata de gradina la preturi de producator.

Spor la treaba !

Vezi descrierea completa

per pagina

Toate produsele din categoria Pompe apa suprafata 

Pagina 1 - 48 of 54 produse