Motosape si Motocultoare 

Motosape si motocultoare

Motosapele si motocultoarele sunt echipamente pentru lucrarea pamantului menite sa preia mare parte din efortul uman, oferind totodata o calitate mult superioara procesului. Altfel spus, o motosapa sau un motocultor poate ara sau sapa pamantul, chiar si acolo unde un tractor, spre exemplu, nu poate avea acces (precum int...

Motosape si motocultoare

Motosapele si motocultoarele sunt echipamente pentru lucrarea pamantului menite sa preia mare parte din efortul uman, oferind totodata o calitate mult superioara procesului. Altfel spus, o motosapa sau un motocultor poate ara sau sapa pamantul, chiar si acolo unde un tractor, spre exemplu, nu poate avea acces (precum intr-o plantatie sau intre randurile de vita de vie), inlocuind astfel munca fizica pe care ar trebui sa o depuna un om.

Intre motosape si motocultoare exista cateva diferente de care trebuie sa țineți cont atunci cand alegeți un astfel de utilaj agricol:

-        motocultorul este o masina de arat, destinat uzului pe suprafete mai intinse

-        greutatea si dimensiunea unui motocultor sunt mai mari comparativ cu o motosapa, si se manevreaza uneori mai greu decat aceasta

-        adancimea de arat sau de sapare a unui motocultor este mai mare decat in cazul motosapei, chiar si atunci cand pamantul este mai tare sau, din contra, umed.

-        motocultorul are si rolul de a forma canalele pentru seminte, fiind dotat si cu un dispozitiv de dozare si plantare, precum si de acoperire a acestora.

-        Motosapa este de dimensiuni mai mici, fiind asadar perfecta pentru suprafete mai mici de teren, pe care se pot afla si diverse culturii ce trebuie intretinute.

-        Ea este mai usoara si se manevreaza mult mai usor.

-        Motosapa poate fi folosita pentru a marunti pamantul la adancimi mai mici, asemanator unei sape

In aceasta categorie veti regasi modele diferite de motosape si motocultoare, pe care le-am grupat in mai multe subcategorii, in funcție de destinație:

-        Motosape – motocultoare hobby. O selecție de utilaje agricole de dimensiuni mai mici, destinate utilizării de catre agricultori in spatii restranse, pentru uz casnic ocazional.

-        Motosape – motocultoare semiprofesionale. Masini agricole de putere medie, destinate uzului la nivel semiprofesional

-        Motosape – motocultoare profesionale. Gama de varf a acestor masini, destinate in special fermelor si gospodariilor foarte mari, unde trebuie ingrijite suprafete mari si variate de pamant

-        Accesorii si consumabile motosape. Pentru ca acestor echipamente agricole li se pot adauga diferite accesorii pentru o cat mai mare varietate de sarcini si activitati, am creat o categorie speciala ce reuneste materiale consumabile precum si acele piese accesorii precum roti din cauciuc sau roti metalice.

Acum este mult mai usor sa gasesti si sa alegi cel mai bun motocultor sau cea mai buna motosapa pentru gradina, livada sau ferma ta, la cele mai bune preturi.

Vezi descrierea completa

Alege subcategoria dorita

Motosape - Motocultoare Hobby (pana la 1.000 mp)

    Motosape – motocultoare hobby  ( pana la 1000 mp)

Aceste utilaje agricole sunt masini mai simple, mai usoare si mai putin complexe, fiind ideale pentru o utilizare ocazionala. Gama Hobby este destinata gospodariilor individuale, dar si celor care doresc sa isi igrijeasca spatiile verzi din jurul casei sau chiar din fata blocului. Efortul depus este limitat foarte mult, motosapa sau motocultorul preluand aproape intreaga sarcina.

Motosapa hobby poate fi electrica sau pe combustibil. Astfel, va punem la dispozitie sapatoare electrice ce pot fi folosite pentru a pregati solul in vederea plantarii diferitelor culturi, dar si pentru a plivi iarba si buruienile, pentru a marunti bolovanii de pamant sau pentru a amesteca si integra ingrasamantul in sol.

Motosapele pe benzina sunt ceva mai mari in dimensiuni, fiind totodata si mai puternice. Ele au latimea de lucru ajustabila, putand fi folosite atat pentru a sapa terenul si a-l pregati pentru insamantare, cat si pentru a sapa culturile deja existente. Fiind echipate cu un motor pe benzina aceste motosape, precum si motoculatoarele pe benzina, pot fi utilizate in camp deschis, fiind independente de o sursa de curent electric.

Aceste cultivatoare cu motor reprezinta un ajutor de nelipsit oricarui gospodar. Munca in camp sa in gradina nu trebuie sa mai fie obositoare, istovitoare chiar, pentru a putea obtine roade bogate si a te bucura de culturi variate. Tehnologia este pusa in slujba noastră, a oamenilor, așadar ar trebui sa trecem cu totii la un nou nivel si sa adoptam cele mai noi si mai performate echipamente si utilaje agricole mici.

In alegerea unui motocultor bun sau a unei motosape bune trebuie sa țineți cont de câteva criterii precum:

-        Latimea de lucru – aceasta este de regula ajustabila, insa daca veti folosi cultivatorul in activitati foarte variate este bine sa verificati intervalul de lucru

-        Puterea motorului. Pentru categoria Hooby puterea motorului motosapei nu trebuie sa fie foarte mare.

-        Accesoriile incluse. Motocultoarele au, in general, un numar mai mare de de accesorii ce pot fi atasate, de aceea este indicat sa verificati tipul si felul in care se pliaza acestea pe nevoile dvs.

In aceasta categorie veti găsi așadar cultivatoare moderne, motosape si motocultoare de generatie noua, realizate din materiale durabile si cu performanțe inalte. Producatorii prezenti pe site-ul nostru reprezintă si ei o garantie a calitatii produselor noastre. Puteti alege spre exemplu, o motosapa Hecht, motosapa Gospodarul Profesionist sau un motocultor Hecht 7CP.

Alegeti cultivatorul potrivit si spor la treaba!Vezi modele

Motosape - Motocultoare Semiprofesionale (pana la 10.000 mp)

    Motosape – motocultoare semiprofesionale ( pana la 10.000 mp )

Pentru gospodariile medii si mari, dar si pentru cei ce au microferme sau ferme agricole, un cultivator este utilajul agricol ce nu trebuie sa lipseasca din dotarea standard. Fie ca este vorba despre o motosapa semiprofesionala sau un motocultor semiprofesional, acestea vor face diferenta atat in ceea ce priveste calitatea lucrarilor agricole, cat si timpul necesar si nivelul efortului depus de om.

Aceste motosape si motocultoare semiprofesionale sunt masini agricole ce au întrebuințări multiple in orice gradina, sera sau pe camp. Astfel, ele pot ara terenul pentru a-l pregati de semanat, pot curata solul de buruieni si iarba, pot sfarama bolovani, pot amesteca si ingloba ingrasamintele chimice sau pe cele bio naturale in sol, etc.

Motosapele sunt utilaje mai mici, mai usoare, cu funcționalități usor mai limitate decat in cazul unui motocultor, insa foarte eficiente pentru suprafețe de teren deja plantate sau insamantate, precum si pentru vita de vie sau livezi de pom fructiferi. Motosapa este o mașină cu transmisie melcată, cu o lățime a frezelor de maxim 50 cm si dispune de motor în 4 timpi.

Motocultoarele sunt mai mari si mai puternice, ideale pentru terenuri cu suprafete mai intinse. Acestea din urma pot ara la adancimi mai mari si in soluri mai tari, dar pot si insemanta si acoperi semintele dupa. Motocultorul are rolul de a forma canalele pentru seminte si este dotat cu un dispozitiv de dozare si plantare, precum si de acoperire a acestora. Motocultorul dispune de priză de putere ce permite atașarea unui număr mare de accesorii cu ajutorul cărora se poate diversifica gama de activități realizată cu ajutorul motouneltei.

Intre cele mai utilizate accesorii în combinație cu motocultorul amintim: plugul simplu sau reversibil, sapa pentru cartofi, freza de pământ, semănătoarea, bara de cosire, grebla pentru fân, peria rotativă, lama și turbina de zăpadă, presa de balotat, remorca rabatabilă sau chiar tocătorul de crengi.

In magazinul online piesesiunelte.ro veti gasi o gama foarte variata de motosape semiprofesionale si motocultoare semiprofesionale, alaturi de accesoriile potrivite. Nu trebuie decat sa comparați produsele noastre, sa alageti cel mai bun cultivator pentru dvs., sa il comandati rapid, si noi il vom livra oriunde in tara in cel mai scurt timp posibil, astfel ca va veti putea apuca de treaba indata.  Va oferim produse cu un raport calitate pret excelent, dovedit de traditia in domeniu, dar si de garanția oferita de producatorii si brandurile pe care le prezentam. Vezi modele

Motosape - Motocultoare Profesionale (peste la 10.000 mp)

Motosape – motocultoare profesionale ( peste la 10.000 mp )

Aceasta categorie de utilaje agricole este dedicata in special profesionistilor, celor ce lucreaza zi de zi pamantul si înțeleg cat este de importanta utilizarea unor echipamente profesionale de ingrijire a solului si a culturilor agricole.

Veti putea regasi in paginile aceste categorii motosape profesionale si motocultoare profesionale, masini agricole concepute special pentru a face fata unei utilizari intense si unui efort sustinut.

Atat motosapele cat si motocultoarele sunt masini prevazute cu motoare puternice, pe benzina, carora li se pot adauga diferite accesorii necesare diverselor lucrari agricole.

Motosapele sunt utilaje usoare echipate cu motoare in 4 timpi al caror principal rol este acela de a marunti solurile usoare si semiusoare. Isi gasesc aplicabilitatea in: gradini, sere si solarii. O motosapa buna trebuie sa indeplineasca o serie de criterii:

-        cutitele trebuie sa fie corect arcuite, fabricate din aliaje de oteluri tratate pentru a permite faramitarea solului cu efort minim

-        o greutate redusa pentru o utilizare usoara

-        sa ofere posibilitatea unei reglari optime a inaltimii si latimii de lucru

-        manerele trebuie sa fie ergonomice pentru o utilizare confortabila

Motocultoarele sunt utilaje pentru prelucrarea solurilor grele ce pot fi echipate cu o gama completa de accesorii: plug, rarita, cultivator, remorca, set roti cauciuc, set roti metalice.

Motocultoarele profesionale sunt acele masini ce folosesc transmisia de la  cutia de viteze la freze prin ansamblul de pinioane conice. De asemenea transmisia de la motor la cutie se realizeaza prin ambreaj fie in mediu uscat fie in baie de ulei.

Frezele utilizate in cazul acestor motocultoare profesionale se fixeaza pe un suport planetara hexagonal iar bara de fixare a cutitelor este tot hexagonala marind astfel gradul de rezistenta la uzura. Cuplul ridicat corelat cu greutatea acestora permite o accesorizare directa (fara echipamente intermediare).

Adancimea de lucru poate ajunge la 22-25 cm,  iar greutatea unui astfel de utilaj este de minim 75-80 kg asigurand astfel o aderenta mai mare la nivelul solului.  Suprafata recomandata de lucru pentru aceste produse este de peste 10.000 mp.

Un motocultor bun trebuie sa aiba transmisie mecanica in baie de ulei fara pierderi de putere, un ambreiaj cu ferodou sau placa de presiune ce ofera cuplu maxim, sistem usor de reglare a inaltimii de lucru, greutate mare pentru o foarte buna aderenta si cuplu crescut.

Fie ca optati pentru o motosapa sau un motocultor profesional, la piesesiunelte.ro veti gasi cu siguranta cel mai bun utilaj agricol pentru ferma sau livada dvs.Vezi modele

Accesorii si Consumabile Motosape

    Accesorii si consumabile motosape

Ca orice alte echipamente si unelte mecanizate, si motosapele si motocultoarele au nevoie in timp de piese , accesorii si consumabile. Pentru ca pe piata exista foarte multe tipuri de astfel de masini agricole mici, si accesoriile sau materialele consumabile sunt foarte variate. Iata de ce, in urma experienței noastre in domeniu, am decis sa cream aceasta categorie destinată in exclusivitate accesoriilor si conumabilelor necesare utilajelor.

Aici veti gasi asadar acele piese ce se uzeaza la o motosapa sau la un motocultor in mod normal in urma folosirii repetate. Printre aceste produse amintim:

-        Camere pentru roti de motocultor. Rotile de motocultor sunt foarte solicitate, ele trebuind sa sustina atat greutatea destul de mare a masinii, cat si sa faca fata solului dur, acoperit cu ierburi sau bolovani. De aceea rotile utilizajului sunt de regula cu camera de aer. Va punem la dispozitie camere roti motocultoare de dimensiuni variate, potrivite pentru cat mai multe modele de motocultoare.

-        Roti motosape si roti motocultor. Din cauziuc, acestea sunt roti complete, din cauciuc flexibil si cu o mare durata de viata. De regula acestea sunt prevazute cu rulment si valva auto. Modelele oferite de noi au o mare aplicabilitate, putand fi utilizate pentru motocultoare, motosape, roabe, tractoare si alte astfel de micro-utilaje agricole.   

-        Cauciuc motosapa. Aceste cauciucuri sunt compatibile cu majoritatea tipurilor de roti existente pe dimensiunile respective. Spre exemplu, puteti gasi cauciuc motocultor 350 x 6, cauciuc motocultor 350 x 7, cauciuc motocultor 350 x 8, etc..

-        Roti metalice. Va punem la dispozitie seturi de roti metalice pentru motocultoare. Acestea ao o configuratie aparte ce asigura o excelenta manevrabilitate in conditii dificile de teren. 

-        Roti din spuma. Acest tip de roata din spuma este ultra-rezistenta, avand totodata o mare elasticitate. Rotile din spuma sunt compatibile cu o multitudine de utilaje agricole mici, pornind de la roabe si mergand pana la motocultoare.

Va invitam sa descoperiti mai jos întreaga gama de accesorii pentru motosape si motoculatoare, alaturi de materialele consumabile necesare acestora. La piesesiunelte.ro veti gasi cele mai bune produse la cele mai bune preturi.  Asiguram livrarea in intreaga tara inc el mai scurt timp posibil, astfel ca va veti putea reapuca imediat de lucrat pamantul si de insamantat.

Spor la treaba!Vezi modeleToate produsele din categoria Motosape si Motocultoare 

Pagina 1 - 6 of 6 produse