Motosape - Motocultoare Profesionale (peste la 10.000 mp) 

Motosape – motocultoare profesionale ( peste la 10.000 mp )

Aceasta categorie de utilaje agricole este dedicata in special profesionistilor, celor ce lucreaza zi de zi pamantul si înțeleg cat este de importanta utilizarea unor echipamente profesionale de ingrijire a solului si a culturilor agricole.

Veti putea regasi in paginile aceste categor...

Motosape – motocultoare profesionale ( peste la 10.000 mp )

Aceasta categorie de utilaje agricole este dedicata in special profesionistilor, celor ce lucreaza zi de zi pamantul si înțeleg cat este de importanta utilizarea unor echipamente profesionale de ingrijire a solului si a culturilor agricole.

Veti putea regasi in paginile aceste categorii motosape profesionale si motocultoare profesionale, masini agricole concepute special pentru a face fata unei utilizari intense si unui efort sustinut.

Atat motosapele cat si motocultoarele sunt masini prevazute cu motoare puternice, pe benzina, carora li se pot adauga diferite accesorii necesare diverselor lucrari agricole.

Motosapele sunt utilaje usoare echipate cu motoare in 4 timpi al caror principal rol este acela de a marunti solurile usoare si semiusoare. Isi gasesc aplicabilitatea in: gradini, sere si solarii. O motosapa buna trebuie sa indeplineasca o serie de criterii:

-        cutitele trebuie sa fie corect arcuite, fabricate din aliaje de oteluri tratate pentru a permite faramitarea solului cu efort minim

-        o greutate redusa pentru o utilizare usoara

-        sa ofere posibilitatea unei reglari optime a inaltimii si latimii de lucru

-        manerele trebuie sa fie ergonomice pentru o utilizare confortabila

Motocultoarele sunt utilaje pentru prelucrarea solurilor grele ce pot fi echipate cu o gama completa de accesorii: plug, rarita, cultivator, remorca, set roti cauciuc, set roti metalice.

Motocultoarele profesionale sunt acele masini ce folosesc transmisia de la  cutia de viteze la freze prin ansamblul de pinioane conice. De asemenea transmisia de la motor la cutie se realizeaza prin ambreaj fie in mediu uscat fie in baie de ulei.

Frezele utilizate in cazul acestor motocultoare profesionale se fixeaza pe un suport planetara hexagonal iar bara de fixare a cutitelor este tot hexagonala marind astfel gradul de rezistenta la uzura. Cuplul ridicat corelat cu greutatea acestora permite o accesorizare directa (fara echipamente intermediare).

Adancimea de lucru poate ajunge la 22-25 cm,  iar greutatea unui astfel de utilaj este de minim 75-80 kg asigurand astfel o aderenta mai mare la nivelul solului.  Suprafata recomandata de lucru pentru aceste produse este de peste 10.000 mp.

Un motocultor bun trebuie sa aiba transmisie mecanica in baie de ulei fara pierderi de putere, un ambreiaj cu ferodou sau placa de presiune ce ofera cuplu maxim, sistem usor de reglare a inaltimii de lucru, greutate mare pentru o foarte buna aderenta si cuplu crescut.

Fie ca optati pentru o motosapa sau un motocultor profesional, la piesesiunelte.ro veti gasi cu siguranta cel mai bun utilaj agricol pentru ferma sau livada dvs.

Vezi descrierea completa