Filtreaza produsele

Incubatoare Oua - Clocitoare 

    Incubatoare oua  - clocitoare

Incubatoarele de oua au fost folosite la inceput numai in mediul industrial, pentru a putea obtine puii din fermele avicole din intreaga tara. Treptat insa acestea au fost introduse si in spatiul casnic prin aparitia unor modele de clocitoare mai mici si mai usor de folosit, fiind adaptate nevoilor unei gospodar...

    Incubatoare oua  - clocitoare

Incubatoarele de oua au fost folosite la inceput numai in mediul industrial, pentru a putea obtine puii din fermele avicole din intreaga tara. Treptat insa acestea au fost introduse si in spatiul casnic prin aparitia unor modele de clocitoare mai mici si mai usor de folosit, fiind adaptate nevoilor unei gospodarii mici. In prezent exista mai multe tipuri de incubatoare de oua, unele ce respecta vechile principii, altele automatizate.

Incubatoarele manuale casnice sunt aparate de dimensiuni medii, ce pot fi instalate in orice incapere unde se poate mentine o temperatura constantă. Principiul de funcționare este unul foarte simplu. Aparatul este compus in doua parti: partea de baza pe care vor fi asezate ouale, si capacul ce este prevăzut cu   o sursa de caldura. In interiorul clocitorii se creaza o atmosfera asemănătoare cu cea dintr-un cuib, astfel ca ouale pot fi clocite corect si puii pot iesi din oua.

Clocitorile manuale necesita insa interventia periodica a oamenilor. O persoana trebuie sa verifice regulat ouale si sa le intoarca de pe o parte pe alta, asa cum s-ar intmpla si intr-un cuib, pasarea sucind cu ajutorul ciocului si ghearelor ouăle. Apoi, pentru a se asigura si un nivel optim de umiditate, in partea de jos a incubatorului trebuie sa se regaseasca in permanenta apa.

Incubatoarele de oua moderne sunt insa mai practice din acest punct de vedere, fiind automatizate. Clocitoarele automate casnice presupun o interventie minima din partea oamenilor, in timp ce incubatoarele industriale au exclus aproape in totalitate aceasta nevoie. Aceste masini intorc in mod automat ouale, fara a le sparge. Mai mult, temperatura din interior este mentinuta in parametrii optimi, iar modelele mai noi afiseaza in permanenta atat temperatura cat si umiditatea din incubator.

Numarul de oua ce poate fi clocit intr-un interval depinde de capacitatea aparatului dar si de dimensiunea ouălor. Astfel, incubatoarele mici, casnice pot gazdui doar 48 de oua de gaina sau 132 de oua de prepelita, in timp ce aparatele utilizate la scara idustriala pot ajunge la peste 2000 de oua de gaina sau peste 1500 oua de rata, spre exemplu.

In aceasta categorie - incubatoare oua – clocitoare de pe site-ul nostru piesesiunelte.ro puteti gasi toate aceste modele de aparate pentru scos pui, la preturi avantajoase. Asiguram transport in orice localitate din tara in cel mai scurt timp posibil. Nu trebuie decat sa alegeti cel mai bun incubator de oua si sa incepeti sa va bucurati de micii puisori. 

Vezi descrierea completa


Toate produsele din categoria Incubatoare Oua - Clocitoare 

Pagina 1 - 21 of 21 produse