Filtreaza produsele

  Aparate de sudura in puncte 

      Aparate de sudura in puncte

  Aceste aparate de sudura in puncte reprezinta un echipament dedicat profesioniștilor in domeniu, pentru a realiza diverse operatiuni de sudare a metalelor fara a folosi electrozi inveliti.

  Sudura în puncte este o tehnică de îmbinare nedemontabilă a două plăci metalice, de obicei prin încălzirea obținută folosind ...

      Aparate de sudura in puncte

  Aceste aparate de sudura in puncte reprezinta un echipament dedicat profesioniștilor in domeniu, pentru a realiza diverse operatiuni de sudare a metalelor fara a folosi electrozi inveliti.

  Sudura în puncte este o tehnică de îmbinare nedemontabilă a două plăci metalice, de obicei prin încălzirea obținută folosind rezistența electrică a respectivelor metale. Sudarea electrica prin presiune, prin puncte, este larg folosita in industrie, datorita avantajelor ce le prezinta, in special datorita marii productivitati  a operatiei. Sudarea în puncte se aplica tablelor, benzilor si profilelor subtiri si reprezinta cel mai raspândit procedeu de sudare prin presiune.

  Sudarea în puncte se realizeaza în principiu la trecerea unui curent electric de intensitate mare printr-un contact, se produce încalzirea acestuia la temperaturi înalte, presarea si racirea sub presiune.

  Piesele ce urmeaza a se suda se strâng între electrozii unei masini, legati în circuitul secundar al unui transformator electric. Contactul electric se stabileste dupa realizarea presarii. Prin trecerea unui curent electric de intensitate foarte mare prin circuitul de sudare, se produce încalzirea pe baza rezistentei electrice de contact dintre cele doua piese, cu topirea locala a materialului pieselor si formarea unui punct de sudura.

  Aparate de sudura in puncte – aplicabilitate

  Aceste aparate de sudura se pot utiliza la scara larga, fiind usor de transportat si de manevrat. In funcție de mărimea si de tipul lor, ele pot fi folosite in tinichigerie auto, pentru a indrepta aripi, fete de usi, pentru a incalzi tabla cu ajutorul electrodului de carbune, pentru a lipi 2 table una peste cealaltă, pentru a suda șaibe rotunde, nituri sau șuruburi. Aparatele de sudura in puncte sudeaza tabla sau sarma de inox sau otel carbon, de grosimi egale sau diferite.

  Ca materiale consumabile, pentru a utiliza un aparat de sudura in puncte nu este nevoie decat de electrozi si materiale de curățare. Acestea din urma sunt foarte importante pentru ca suprafața de lucru trebuie sa fie foarte curata.

  Tehnologia sudarii în puncte presupune corelarea parametrilor principali ai regimului de sudare: diametrul electrozilor de contact, curentul de sudare, durata de conectare, forta de apasare. Se deosebesc doua tipuri de regimuri de sudare:

  -        regimuri moi caracterizate prin durata de conectare mare (1,5.3 s), intensitate a curentului mica si forta de apasare mica;

  -        regimuri dure caracterizate prin durata mica, intensitatea curentului mare si forte de apasare mari.

  Diametrul vârfului electrodului se stabilește în functie de grosimea pieselor care urmeaza a fi sudate si este aproximativ egal cu diametrul punctului sudat.

  Vezi descrierea completa


  Toate produsele din categoria Aparate de sudura in puncte 

  Pagina 1 - 13 of 13 produse